Ηλεκτρονική Έκδοση

Βία κατά μαθητών σε σχολεία υπό κατάληψη καταγγέλλει η ΟΛΜΕ

Κρούσματα βιαιοπραγίας και αυθαιρεσίας από διευθυντές σχολείων και μερίδα γονέων σε βάρος μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις σχολείων κατήγγειλε η ΟΛΜΕ.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, καταγγέλει συγκεκριμένα περιστατικά που, όπως υποστηρίζει διαδραματίστηκαν σε σχολεία στο Γαλάτσι και στην Αργυρούπολη.

Συγκεκριμένα η ΟΛΜΕ υποστηρίζει ότι σε Λύκειο του Γαλατσίου υποδιευθυντής προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό μαθήτριας ενώ σε Γυμνάσιο της Αργυρούπολης γονέας κτύπησε με τον κόπτη, που κρατούσε, μαθητή που συμμετείχε σε κατάληψη. "Τα κρούσματα βιαιοπραγίας σε βάρος μαθητών είναι πάμπολλα και η Ομοσπονδία μας αδυνατεί να τα καταγράψει", επισημαίνει η ομοσπονδία καθηγητών στην ανακοίνωσή της.

"Οι απειλές, οι προπηλακισμοί και η σωματική βία σε βάρος μαθητών,είναι απαράδεκτες από παιδαγωγική άποψη και όσοι προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο σχολείο", τονίζει η ΟΛΜΕ και παράλληλα αποκαλεί το υπουργείο Παιδείας "ηθικά υπεύθυνο για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Παιδείας
Εκπαίδευση
Για το ίδιο θέμα
Υπ. Παιδείας: Αναγκαστική η αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών
Προκαταρκτική έρευνα στα υπό κατάληψη σχολεία διέταξε ο Άρειος Πάγος