Ηλεκτρονική Έκδοση

Έκλεισε ο ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά

Παρελθόν αποτελεί πλέον ο ΟΚΑΝΑ στο κέντρο του Πειραιά. Σε εκδήλωση που έγινε το πρωί στην πλατεία Τερψιθέας, παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και του δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου, επισφραγίστηκε ο τερματισμός της λειτουργίας του οργανισμού.

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, των υφυπουργών ΥΚΑ, Μιχάλη Τιμοσίδη και Μάρκου Μπόλαρη, του δημάρχου Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκου, της προέδρου του ΟΚΑΝΑ Μένης Μαλλιώρη, της διοικήτριας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χριστίνας Παπανικολάου και του υποδιοικητή της Σωτήρη Ζώτου, της υποδιοικήτριας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Κατερίνας Αποστόλου και του προέδρου του ΕΦΕΤ, Γιάννη Μίχα.

Ο υπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Πριν από ένα χρόνο από αυτή τη θέση σε αυτό το χώρο, με πρωτοβουλία τότε του Γιάννη Μίχα και των προέδρων του Εμπορικού και του Δικηγορικού Συλλόγου σε αυτό το χώρο που μας φιλοξένησε, είχαμε πει, ότι στοχεύουμε και θα επιδιώξουμε να κλείσουμε τον ΟΚΑΝΑ του Πειραιά, όχι πετάγοντας τους ασθενείς στο δρόμο, αλλά προσπαθώντας με έναν άλλο τρόπο ανθρώπινο και σύμφωνο με τα δεδομένα της υγείας να τους φροντίσουμε, να τους θεραπεύσουμε εκεί που πρέπει. Τότε ακουγόταν προεκλογικό, τότε ακουγόταν ρομαντικό, τότε ακουγόταν σαν μια πολιτική παρόλα σαν κι αυτές που λέγονται, αλλά δεν γίνονται. Γιατί δεν είχαμε ακόμη πείσει τον κόσμο, τους ανθρώπους ότι υπάρχουν πολιτικοί που κάνουν πράξη τα όσα λένε. Οι χρήστες που μέχρι σήμερα απευθύνονταν στον ΟΚΑΝΑ Πειραιά θα μπορούν από σήμερα να πηγαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.»

Ο σχεδιασμός προβλέπει την επαναλειτουργία της μονάδας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, για την οποία όμως υπάρχουν αντιδράσεις.

Η απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο του Πειραιά, ήταν χρόνιο αίτημα όλων των φορέων της πόλης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ναρκωτικά εξαρτησιογόνες ουσίες και απεξάρτηση
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Για το ίδιο θέμα
«Λουκέτο» σε 2 ακόμη ΟΚΑΝΑ
Έκλεισε σήμερα και ο ΟΚΑΝΑ Εξαρχείων