Ηλεκτρονική Έκδοση

Καταλήψεις με το καλημέρα

Τελευταία ενημέρωση:

Σε κατάληψη των υπουργείων Οικονομικών, επί της οδού Νίκης, Πολιτισμού και του κτιρίου του πρώην υπουργείου Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος, νυν υπουργείο Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Υγείας και στο ΙΚΑ στην Ιπποκράτους, έχουν προχωρήσει από νωρίς το πρωί μέλη της ΑΔΕΔΥ που αντιδρούν στις αποφάσεις σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία. Εντός της ημέρας αναμένεται να προχωρήσουν σε καταλήψεις και άλλων υπουργείων.

Επίσης ομάδα φοιτητών πραγματοποίησε κατάληψη από τις 6 το πρωί στο υπουργείο Παιδείας, από τις 6 το πρωί, με αίτημα την απόσυρση του νόμου για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Οι φοιτητές παρέμειναν περίπου δύο ώρες μέσα στο υπουργείο και αποχώρησαν καθώς είχαν αρχίσει να έρχονται οι υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν σήμερα γενική συνέλευση και δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε κατάληψη του υπουργείου, όπως έκαναν άλλοι συνάδελφοί τους σε άλλα υπουργεία.

Επίσης συνδικάτα και δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν αποκλεισμό στο γραφείο του Υπουργού Εργασίας, καταγγέλλοντας "την κυβέρνηση που δίνει γη και ύδωρ στην πλουτοκρατία, επιχειρώντας να καταργήσει το κατώτερο μεροκάματο και τις συλλογικές συμβάσεις". Μάλιστα όπως ανακοινώθηκε, θα δώσουν συνέντευξη τύπου στις 11:30 από το γραφείο του υπουργού.

Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα η κατάληψη όλων των δημοτικών γκαράζ και των ΧΥΤΑ από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι καταλήψεις θα διαρκέσουν μέχρι και την έναρξη της πανελλαδικής απεργίας της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου 2011, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.

Και ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης τελεί υπό κατάληψη από εργαζομένους, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κινητοποιήσεις θα διαρκέσουν τουλάχιστον τρεις ημέρες με ενδεχόμενο παράτασης και αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα σε όλο τον Νομό Θεσσαλονίκης λόγω παρεμπόδισης των απορριμματοφόρων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας