Έντυπη Έκδοση

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΥΣ 151 ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ * ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΚΑΛΟΥΝ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ

Παράλυση για 24 ώρες η απάντηση στην απόλυση και την εφεδρεία

Με 24ωρη απεργία αύριο στο Δημόσιο, στις υπό συγχώνευση δημόσιες επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, καθώς και στις υπηρεσίες που απολύουν υπαλλήλους, αντιδρούν τα συνδικάτα στη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και στην εργασιακή εφεδρεία.

Στην απεργία συμμετέχουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στους δήμους, στα Ταμεία, στις εφορίες, στα νοσοκομεία (με κάλυψη της ΑΔΕΔΥ), καθώς και οι εργαζόμενοι στους 151 οργανισμούς που είτε διαλύονται είτε (ή και) εφαρμόζουν την εργασιακή εφεδρεία (πολλοί εκ των οποίων καλύπτονται από τη ΓΣΕΕ).

Ταυτόχρονα, οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις διοργανώνουν απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, την πλατεία που πήρε το όνομα από τα δάκρυα των διωκόμενων δημοσίων υπαλλήλων λόγω πολιτικών φρονημάτων πριν από έναν αιώνα.

«Κουρελιάζουν το ίδιο το Σύνταγμα με τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο -ακόμα και μονίμων δημοσίων υπαλλήλων- προσφέροντάς τους βορά στους δανειστές της χώρας», αναφέρει σχετικά η ΑΔΕΔΥ. Και συνεχίζει: «Ολα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η Δημόσια Διοίκηση και οι δημόσιες υπηρεσίες αντιμετωπίζουν ήδη τεράστια προβλήματα λειτουργίας, εξαιτίας σοβαρών ελλείψεων προσωπικού, με αντίκτυπο στα κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες (ιδιαίτερα στο χώρο της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης) και την κάλυψη των αναγκών των πολιτών».

«Αν το κράτος κάνει απολύσεις, κλείνει το μάτι στους επιχειρηματίες να κάνουν ακόμα περισσότερες απολύσεις», δήλωσε από την πλευρά της ΓΣΕΕ (ιδιωτικός τομέας) ο πρόεδρος της εργατικής Συνομοσπονδίας, Γ. Παναγόπουλος προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι «ο αγώνας θα συνεχιστεί όσο συνεχίζονται αυτές οι πολιτικές, οι οποίες σπρώχνουν τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και την ανέχεια χωρίς ταυτόχρονα να σώζουν τη χώρα, γιατί η χώρα είναι ο λαός της και ο λαός υποφέρει».

* Στο μεταξύ, χθες, συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΣΕ/ΙΚΑ πραγματοποίησαν κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης του ιδρύματος «συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους κατά των νέων αντεργατικών μέτρων, τις απολύσεις στο Δημόσιο, τα έκτακτα χαράτσια καθώς και τις νέες μειώσεις μισθών - συντάξεων». Η κυβέρνηση «αφού κατακρεούργησε μισθούς συντάξεις και επιδόματα τώρα προχωρεί και σε απολύσεις μέσω της εργασιακής εφεδρείας», δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ν. Χατζόπουλος. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΑΔΕΔΥ
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
ΓΣΕΕ
Για το ίδιο θέμα
Πώς θα κινηθούν σήμερα τα μέσα μεταφοράς
Κλειστά σήμερα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι
Διαμαρτυρία στο εργοτάξιο
Αποχή-αντίδραση στη φοροκαταιγίδα
Κατεβάζουν ρολά στα λιμάνια
Μόνο με προσωπικό ασφαλείας
Κλειστά στις 19 Οκτωβρίου
Κατέλαβαν γκαράζ και ΧΥΤΑ
Στάση αναμονής, χειρόφρενο σε ΟΣΕ, Προαστιακό