Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευχολόγια Παπουτσή για τη χθεσινή αστυνομική βία

Σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής για τις χθεσινές αστυνομικές επιθέσεις κατά πάντων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, τόνισε ότι η αστυνομία έχει μία και μόνη εντολή “αυτοσυγκράτηση και σεβασμό όλων των πολιτών”, υποβιβάζοντας τα γεγονότα αδιάκριτης αστυνομικής βίας λέγοντας “τα υπόλοιπα είναι θέματα διοικητικής έρευνας και διοικητικών ευθυνών”.

«Η αστυνομία έχει μία εντολή. Αυτοσυγκράτηση και σεβασμός των πολιτών, όλων των πολιτών. Και των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ και όλων των πολιτών. Για τον κάθε πολίτη, η αστυνομία έχει υποχρέωση να σέβεται το δικαίωμά του να διεκδικήσει” δήλωσε ο Χρήστος Παπουτσής, υπογραμμίζοντας ότι «οι εντολές που έχουν πάρει οι αστυνομικοί από την ηγεσία τους, από το Αρχηγείο της αστυνομίας είναι να υπάρχει αυτοσυγκράτηση παντού».

«Τα υπόλοιπα είναι θέματα διοικητικής έρευνας και διοικητικών ευθυνών. Αυτές θα αποδοθούν από την αστυνομία. Όσον αφορά όμως την κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παραμένουμε στην ίδια κατεύθυνση, σεβασμός των δικαιωμάτων των πολιτών με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τελεία και παύλα».

Στον εισαγγελέα οι δέκα συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια

Δέκα συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα για τα χθεσινά επεισόδια.

Οι δύο οδηγούνται στον ανακριτή με τις επιβαρυντικές διατάξεις του κουκουλονόμου, για το αδίκημα διατάραξης κοινής ειρήνης.

Οι επτά θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο καθώς τα αδικήματα που τους βαραίνουν είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα. Συγκεκριμένα κατά περίπτωση κατηγορούνται για: απόπειρα σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού, εξύβριση, αντίσταση και παράνομη οπλοφορία. Ο ένας είναι ανήλικος και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ανηλίκων.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Για το ίδιο θέμα
Ελεύθερος ο αστυνομικός που συνελήφθη για τις χθεσινές βιαιοπραγίες στο Σύνταγμα
Η πορεία της μεγάλης οργής