Ηλεκτρονική Έκδοση

Στο αυτόφωρο 28χρονος για παράνομο... υποτιτλισμό

Για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων συνέλαβε η υπηρεσία οικονομικής αστυνομίας σε συνεργασία με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, έναν σμηνίτη της πολεμικής αεροπορίας επειδή μετέφραζε υπότιτλους κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών και τους διέθετε στο διαδίκτυο.

Σε βάρος του 28χρονου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παραβίαση της νομοθεσίας περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας, αφού συμφωνα με την μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία που κατήγγειλε τον σμηνίτη, η οικονομική ζημία που προκλήθηκε από τη δράση του στις δικαιούχες εταιρείες εκτιμάται στα 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση μετέφραζαν στην ελληνική γλώσσα, υπότιτλους κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας των οποίων ανήκουν σε εταιρείες μέλη της καταγγέλλουσας εταιρείας, διέθεταν τους υπότιτλους αυτούς, μέσω της ιστοσελίδας τους στο κοινό και προέτρεπαν και τρίτα άτομα στις ενέργειες αυτές.

Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, μετά από έρευνα, κατέλειξε ότι ιδιοκτήτης και διαχειριστής της συγκεκριμένης ιστοσελίδας είναι ο 28χρονος που συνέλλαβαν στη συνέχεια, ενώ κατασχέθηκαν από το σπίτι του και 3 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι.

Ο σμηνίτης οδηγήθηκε σήμερα στον στρατιωτικό εισαγγελέα Αθηνών, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία οι έρευνες θα συνεχιστούν προκειμένου να εντοπιστούν και άλλοι εμπλεκόμενοι.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ηλεκτρονικό έγκλημα
Αστυνομικό ρεπορτάζ