Ηλεκτρονική Έκδοση

Από κοντά ο Αλμούνια για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Την εντατικοποίηση των μεταξύ τους επαφών για το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά αποφάσισαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης με τον Επίτροπο Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια.

Κατά τη συνάντηση που είχαν, οι δύο πλευρές συζήτησαν για την απόφαση της Επιτροπής της 1ης Δεκεμβρίου 2010 με την οποία δόθηκε εξάμηνη παράταση, η οποία και έληξε χωρίς να βρεθεί λύση, για την ανάκτηση από το ελληνικό δημόσιο των τμημάτων του ναυπηγείου που δεν αφορούν τον αμυντικό τομέα.

Ο Π. Μπεγλίτης ανέφερε ότι συμφωνήθηκε από κοινού να αναζητηθούν τρόποι, συμβατοί προς το κοινοτικό δίκαιο και τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ, ώστε να υλοποιηθούν από τη διοίκηση της εταιρείας των ναυπηγείων οι αποφάσεις της Επιτροπής.

Ζήτησε δε από τον Χ. Αλμούνια να εξετάσει πώς για τα επόμενα 15 χρόνια τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά θα μπορούν να επισκευάζουν, εκτός από στρατιωτικά πλοία των χωρών της Ε.Ε. και πλοία τρίτων χωρών.

Απευθυνόμενος δε προς τη διοίκηση των ναυπηγείων Μπεγλίτης είπε: "Δεν μπορούν να υπάρξουν εκβιασμοί καθώς δεν έχουμε να δώσουμε προίκα και οι προικοθήρες έχουν τελειώσει για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας (ΥΠΕΘΑ)
Λιμάνια και Ναυπηγεία
Κομισιόν