Ηλεκτρονική Έκδοση

ΑΔΕΔΥ: Άνοιξαν οι «πύλες της Κόλασης» για το Δημόσιο

«Τερατούργημα» χαρακτήρισε η ΑΔΕΔΥ το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «'χτυπά» για ακόμα μία φορά το σύνολο της μισθωτής εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία".

"Οι "πύλες της Κόλασης" άνοιξαν για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους του Δημοσίου, οι οποίοι αφού κατασυκοφαντήθηκαν και στοχοποιήθηκαν ως οι κύριοι υπεύθυνοι για όλα τα δεινά αυτού του τόπου, οδηγούνται σήμερα στη λαιμητόμο", σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρει: "Οδηγεί το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο σε οικονομικό αφανισμό μέσω του Μισθολογίου-Βαθμολογίου, δεκάδες χιλιάδες Δημοσίων Υπαλλήλων στην ανεργία και τη φτώχεια μέσω της εφεδρείας και της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, ενώ παράλληλα διαλύει το σύστημα Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, προετοιμάζοντας το έδαφος για κατάργηση ακόμα και του κατώτατου μισθού".

"Τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων καρατομούνται, οι Δημόσιες Υπηρεσίες διαλύονται, το Κοινωνικό Κράτος απειλείται με δραματική συρρίκνωση και η χώρα μετατρέπεται σε τριτοκοσμική. Η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική γίνεται κάθε μέρα πιο βάρβαρη για τους εργαζόμενους και την Κοινωνία. Η ανατροπή αυτής της μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και όλων όσων την στηρίζουν, αποτελεί πλέον μονόδρομο", προσθέτει.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, σε αγώνα διαρκείας, με απεργιακές κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, συλλαλητήρια, καταλήψεις. Όπως τονίζει "η Τρίτη 11/10/2011 και η Πέμπτη 13/10/2011, ημέρες κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΟΕΔΗΝ, θα αποτελέσουν ξεχωριστούς σταθμούς για τη δράση των εργαζομένων στο Δημόσιο, στη διαδρομή για τη Γενική Απεργία της 19ης Οκτωβρίου και στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
ΑΔΕΔΥ
Για το ίδιο θέμα
Γενικεύονται οι επιχειρησιακές, παγώνουν 2 χρόνια οι κλαδικές