Ηλεκτρονική Έκδοση

Απεργιακές κινητοποιήσεις σχεδιάζει η ΓΕΝΟΠ

Συνεδριάζει εκ νέου σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ προκειμένου να αποφασίσει τις «μορφές πάλης» στις οποίες θα προχωρήσει με αφορμή το νομοσχέδιο για το μισθολόγιο που οδηγεί, όπως υποστηρίζει σε μειώσεις μισθών 50 - 75 %.

Η ΓΕΝΟΠ συνεδρίασε και χθες και θα συνέλθει και πάλι σήμερα και στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι το 2010 οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ με τους νόμους 3833 και 3845 υπέστησαν κατά μέσο όρο, μειώσεις μισθών από 15 έως 50% και η μισθοδοσία της ΔΕΗ μειώθηκε κατά 294 εκατ. ευρώ.

"Σήμερα με τα όσα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών , εάν και εφόσον ψηφιστεί ως έχει, θα δοθεί η χαριστική βολή σε 21.000 εργαζομένους. Με λίγα λόγια οι εργαζόμενοι στη κυριολεξία οδηγούνται σε οικονομική εξαθλίωση και οικογενειακή δυστυχία. Με τα όσα περιλαμβάνονται στο νόμο οι εργαζόμενοι της επιχείρησης και των άλλων ΔΕΚΟ αλλά και του Δημοσίου θα έχουν και νέες απώλειες πάνω από το 50% του μισθού τους που σε ορισμένες περιπτώσεις θα φθάσουν το 75%" τονίζεται στην ανακοίνωση.

Καλεί δε την κυβέρνηση "να δει τις ευθύνες της και να μην προχωρήσει στην ψήφιση αυτού του αντιλαϊκού και αντεργατικού νομοσχεδίου".

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
Για το ίδιο θέμα
Απεργιών συνέχεια - Χωρίς συγκοινωνίες σήμερα