Ηλεκτρονική Έκδοση

Έρχεται νέο «κύμα» απεργιών

Τελευταία ενημέρωση:

Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες και στα λιμάνια, διαμαρτυρόμενοι για το ενιαίο μισθολόγιο και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Κλειστές θα είναι οι τράπεζες στις 18 και 19 Οκτωβρίου, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία στις 19 του ίδιου μήνα.

Αύριο το πρωί θα συνεδριάσουν τα σωματεία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προκειμένου να αποφασίσουν για νέα κινητοποίηση καθώς και οι διοικήσεις της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και της Ενωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συνδικάτα των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες προσανατολίζονται σε ακόμη μια 24ωρη απεργία την Πέμπτη.

Σε ανακοίνωσή τους, η ΟΜΥΛΕ και η Ενωση Λιμενεργατών ΟΛΠ, χαρακτηρίζουν το πολυνομοσχέδιο "έκτρωμα" και τονίζουν, ότι η κυβέρνηση προχωρεί σε "πολιτικό και συνταγματικό πραξικόπημα". Όπως υποστηρίζουν η μη καταβολή υπερωριών, που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο δημιουργεί δυσλειτουργίες στα λιμάνια.

Σε 48ωρη απεργία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει η ΟΤΟΕ. Στην ανακοίνωσή της, η ΟΤΟΕ, διαμαρτυρόμενη για την κατάργηση των συλλογικών κλαδικών συμβάσεων, κάνει λόγο για "άνευ όρων παράδοση των Δημοκρατικών Θεσμών στην λαιμητόμο της Τρόικας" και για πριμοδότηση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Στο μεταξύ, και ενώ οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει από τα σκουπίδια, θα συνεχιστεί και αύριο η απεργία των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση ενώ σήμερα θα αποφασίσουν για τη συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων τους οι εργαζόμενοι στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Σε στάση εργασίας προχωρά την Πέμπτη από τις 11.00 έως τις 15.00 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.), ενώ την ίδια μέρα στη 1.00 μ.μ., η Ο.Λ.Μ.Ε. προγραμματίζει συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή.

Στο "χορό" των κινητοποιήσεων και οι εφοριακοί με τους τελωνειακούς. Από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου απεργούν οι εφοριακοί, και οι τελωνειακοί προχωρούν σε τρεις 48ωρες απεργίες από τις 18 έως και τις 23 Οκτωβρίου

Σε δεκαήμερη απεργία προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ οι εργαζόμενοι στην Διεύθυνση πληροφορικής της κοινωνικής ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) ξεκίνησαν από σήμερα απεργία διαρκείας.

Προς κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι δικηγόροι, οι οποίοι προειδοποιούν για πενθήμερη αποχή από 13 έως και 19 Οκτωβρίου, εάν το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν δεσμευθεί πως δεν θα μεταφερθεί δικαστική ύλη στους συμβολαιογράφους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
ΔΕΗ
Λιμάνια και Ναυπηγεία
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Τράπεζες
Για το ίδιο θέμα
Παρατείνουν την απεργία τους οι τελωνειακοί
Απεργιών συνέχεια - Χωρίς συγκοινωνίες σήμερα