Έντυπη Έκδοση

48ΩΡΗ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Δεν κουνιέται ρόδα

Σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στην κυβερνητική πολιτική οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, προκηρύσσοντας αυτή τη φορά 48ωρη απεργία. Επί δύο ημέρες, αύριο και την Παρασκευή, οι αστικές συγκοινωνίες θα παραλύσουν και το επιβατικό κοινό θα έχει στη διάθεσή του μόνο τα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού σιδηροδρόμου.

Σκληραίνουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς Σκληραίνουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς Ολα τα υπόλοιπα μέσα (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ) τραβούν χειρόφρενο, με τα συνδικάτα να απειλούν με ακόμα πιο σκληρές κινητοποιήσεις. Τα ταξί θα κυκλοφορήσουν κανονικά, αφού η μόνη απεργία που έχουν εξαγγείλει είναι στις 19 του μηνός μαζί με όλα τα συνδικάτα. Εκείνη την ημέρα θα ακινητοποιηθούν και τα βυτιοφόρα Δ.Χ.

Οι συνδικαλιστές των συγκοινωνιών, παρ' όλο που υιοθέτησαν την πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής για τη 48ωρη, δεν πήραν καμία απόφαση για την ερχόμενη εβδομάδα, όταν οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα είναι μαζικές. Εκτός από τους ηλεκτροδηγούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης) που εξήγγειλαν τριήμερη απεργία για τις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου, οι υπόλοιποι θα καθορίσουν τη στάση τους τις επόμενες ημέρες. Πάντως το πιθανότερο είναι ότι την ημέρα της γενικής απεργίας τα ΜΜΜ θα περιοριστούν σε στάσεις εργασίας ώστε να εξυπηρετηθούν οι διαδηλωτές.

«Το πολυνομοσχέδιο καταργεί με απόλυτα αντισυνταγματικό τρόπο διατάξεις της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μας και καταρρακώνει το θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων μειώνοντας δραματικά τις ήδη μειωμένες κατά 40% αποδοχές μας», καταγγέλλουν οι μηχανοδηγοί.

Στο ίδιο κλίμα και η ανακοίνωση του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, από την οποία διαφαίνεται ότι οι κινητοποιήσεις στα ΜΜΜ ουσιαστικά τώρα αρχίζουν... «Και ξέρουμε και μπορούμε να ανατρέψουμε τη δύσκολη πραγματικότητα. Οχι στην εργασιακή εφεδρεία, όχι στην κατάργηση της ΓΣΣΕ. Φτάνει πια! Εμείς μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Απασχόληση και ανεργία
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
Για το ίδιο θέμα
Απεργούν και οι ιδιοκτήτες ταξί την Παρασκευή
...Δάσκαλοι: απεργία διαρκείας
Πενθήμερη αποχή οι δικηγόροι
Δίωρη στάση αύριο οι δικαστικοί υπάλληλοι
Καταλήψεις σε μαύρο φόντο
Απεργιακή «θύελλα» και στα λιμάνια από την Δευτέρα
Και στα ΕΛ.ΤΑ.
Καταλήψεις χωρίς τέλος