Έντυπη Έκδοση

Εισαγγελέας για τα σκουπίδια, συνεχίζουν οι εργαζόμενοι

Εκτός από τα σκουπίδια, άρχισαν να συσσωρεύονται και οι... εισαγγελικές παραγγελίες. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας προχώρησε χθες σε νέα παρέμβαση, ζητώντας δεύτερη προκαταρκτική έρευνα, ενώ η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ) αποφάσισε συνέχιση των κινητοποιήσεων τουλάχιστον μέχρι την πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 19 Οκτωβρίου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ συνεδρίασε μετά τη μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και αποφάσισε συνέχιση, ενίσχυση και επέκταση των καταλήψεων σε ΧΥΤΑ και δημοτικές υπηρεσίες (Πολεοδομίες, Ληξιαρχεία, ΚΕΠ κ.λπ.). Επίσης, αποφασίστηκε πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο το Σάββατο 15/10 στις 10.00 π.μ. από την πλατεία Καραϊσκάκη και 24ωρη απεργία σε μέρα που θα οριστεί, ενώ καταδικάζει «κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και απόπειρα ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων».

Στη χθεσινή της παραγγελία η Εισαγγελία ζητεί να διαπιστωθεί γιατί δεν συλλέγονται τα σκουπίδια, καθώς και αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα από τη μη αποκομιδή, όπως είναι η «ρύπανση περιβάλλοντος» και η «σωματική βλάβη». Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε άλλη παραγγελία για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, ώστε να διαπιστωθεί τι συμβαίνει στο ΧΥΤΑ Φυλής, ύστερα και από σχετική επιστολή του δημάρχου Αθηναίων. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να προσέλθουν στον αρμόδιο εισαγγελέα ως μάρτυρες δήμαρχοι και υπεύθυνοι των δήμων όπου δεν γίνεται συλλογή σκουπιδιών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Διαχείριση απορριμμάτων
Απασχόληση και ανεργία
Δικαστικό ρεπορτάζ
Τοπική Αυτοδιοίκηση