Έντυπη Έκδοση

Κατέλαβαν δημαρχεία στη Θεσσαλονίκη

Κατέλαβαν και δημαρχεία! Την ώρα που γύρω από τους κάδους σχηματίζονται πάλι λόφοι σκουπιδιών, οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ προχώρησαν χθες το πρωί σε καταλήψεις των Δήμων Θεσσαλονίκης, Ευόσμου-Κορδελιού και Θερμαϊκού, παρεμποδίζοντας τη λειτουργία υπηρεσιών.

ΧΥΤΑ Μαυρορράχης και αμαξοστάσια απορριμματοφόρων παραμένουν αποκλεισμένα.

Η κατάληψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε περίπου στις 9 το πρωί και λίγο αργότερα ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ευόσμου-Κορδελιού. Στους απεργούς μίλησε ο δήμαρχος Στάθης Λαφαζανίδης, που εξέρρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους. Αντιθέτως, στον Δήμο Θερμαϊκού, όπου η κατάληψη συνεχίζεται χωρίς διακοπή από την περασμένη εβδομάδα, ο δήμαρχος Γιάννης Αλεξανδρής καταγγέλλει ότι «αν θέλουν, ας κάνουν απεργία, όχι κατάληψη, κατά την οποία πληρώνονται και ταλαιπωρούν τον κόσμο».

Το μεσημέρι, οι διαμαρτυρόμενοι πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με προορισμό τη γενική γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης.

Στο μεταξύ, ο ΧΥΤΑ Μαυρροράχης δέχεται μόλις ένα-δύο απορριμματοφόρα από κάθε δήμο, που μεταφέρουν απορρίμματα νοσοκομείων. Το πρόβλημα με τα σκουπίδια στους δρόμους παρουσιάζεται πιο έντονο στους περιφερειακούς δήμους, καθώς εκεί δεν υπάρχουν σταθμοί μεταφόρτωσης, που θα μπορούσαν ν' αντέξουν το βάρος σκουπιδιών 2-3 ημερών. Στον Δήμο Θεσσαλονίκης, από την άλλη, καθημερινά βγαίνουν στους κάδους περισσότεροι από 400 τόνοι οικιακών απορριμμάτων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Διαχείριση απορριμμάτων
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Μακεδονία και Θράκη