Έντυπη Έκδοση

Επέμβαση σε λάθος πόδι

Εγινε κι αυτό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Αλλο πόδι είχε σπάσει μια ηλικιωμένη γυναίκα και άλλο πόδι... χειρούργησαν! Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γυναίκα είναι 87 ετών και επρόκειτο να υποβληθεί σε επέμβαση πριν από 15 μέρες στο δεξί πόδι, στο οποίο είχε διαγνωστεί «ρωγμώδες κάταγμα».

Οταν η γυναίκα βγήκε από το χειρουργείο, ο γιος της έμεινε άναυδος όταν διαπίστωσε ότι άλλο πόδι είχε «ρωγμώδες κάταγμα» και άλλο χειρουργήθηκε. Ειδοποίησε δε τους γιατρούς, που προσπάθησαν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα.

«Είναι από αυτά που εύχεσαι να μη συμβεί ποτέ σε νοσοκομείο και όμως μπορεί να συμβεί όταν μια σειρά παρεξηγήσεων-παραλείψεων "συνωμοτήσουν" για να γίνει», δήλωσε στέλεχος της διοίκησης του νοσοκομείου επιβεβαιώνοντας το περιστατικό.

Δύο μέρες μετά, πάντως, ηλικιωμένη γυναίκα χρειάστηκε να... ξαναμπεί στο χειρουργείο για να γίνει επέμβαση, αυτή τη φορά στο σωστό πόδι. Οι συγγενείς της κατήγγειλαν το περιστατικό στο «Γραφείο του Πολίτη» του Ιδρύματος. Από εκεί ενημερώθηκε η διοίκηση για το συμβάν.

Χθες έγινε γνωστό ότι το χειρουργείο στο λάθος πόδι προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, από την οποία διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας