Ηλεκτρονική Έκδοση

Κατεβασμένα τα ρολά της χώρας και σήμερα

Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν και σήμερα οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα ταξί, τα πλοία, όλος ο δημόσιος τομέας, τα νοσοκομεία, οι τράπεζες, οι εφορίες και οι δικηγόροι.

Συγκεκριμένα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: 

Λεωφορεία: Θα κινηθούν από 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
Τρόλεϊ: Δρομολόγια από 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
ΗΣΑΠ και μετρό: Θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας. Εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων στον ΟΣΕ δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του μετρό για αεροδρόμιο. 
Τραμ: Δρομολόγια από τις 8 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας. 
Χωρίς ΟΣΕ και προαστιακό όλο το 24ωρο. 
 
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν επίσης τα ταξί, τα φορτηγά, τα βυτιοφόρα και τα πλοία όλων των κατηγοριών καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κήρυξε και νέα 48ωρη απεργία έως και τις 6 το πρωί της Κυριακής. 
 
Επίσης απεργούν οι υπάλληλοι του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου τομέα, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και οι διπλωματούχοι μηχανικοί. 
 
Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και θα δέχονται μόνο έκτακτα περιστατικά εξαιτίας της απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών, των εργαζομένων στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τις υπηρεσίες πρόνοιας και των ελεύθερων επαγγελματιών ιατρών. 
 
Με κατεβασμένα ρολά θα είναι και σήμερα οι τράπεζες, οι εφορίες και τα τελωνεία με τους τελωνειακούς να βρίσκονται σε τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους από την Τρίτη. Επίσης σήμερα πραγματοποιούν 24ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Αθήνας ενώ η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αποφάσισε την ημίωρη διακοπή κατά την έναρξη των συνεδριάσεων (9:00 – 9:30π.μ.).
 
Χωρίς δημόσια μέσα ενημέρωσης και σήμερα καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συντακτών (Π.Ο.Ε.Σ.Υ.)  έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία από χθες σε ΕΡΤ και ΑΠΕ – ΜΠΕ.
 

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Για το ίδιο θέμα
Σε κλοιό παλλαϊκού “όχι”, η Βουλή του “ναι”