Έντυπη Έκδοση

«100.000 δημότες σε αλγεινή θέση»

Στον κατάλογο με τους δήμους που στέκονται αρωγοί στο πλευρό των δημοτών τους, οι οποίοι επιλέγουν να μην πληρώσουν το «χαράτσι» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, χθες προστέθηκε και ο Δήμος Κορυδαλλού.

Με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους δημότες του ότι με πρωτοβουλία του δημάρχου Στ. Κασιμάτη και σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (ΔΣΠ), Στ. Μανουσάκη, αποφασίστηκε η νομική υποστήριξη των δημοτών που δεν θα πληρώσουν το ειδικό τέλος από τη νομική υπηρεσία του δήμου και από ομάδα δικηγόρων-μελών του ΔΣΠ.

Οι τέσσερις πρώτοι δήμοι που ξεκίνησαν αυτή τη δράση είναι Ν. Ιωνίας, Ελληνικού, Σαρωνικού, Περιστερίου και απ' ό,τι φαίνεται ο κατάλογος συνεχώς και μεγαλώνει.

«Οι 100.000 δημότες Κορυδαλλού, όπως και το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή συρρίκνωση του εισοδήματός τους. Νέοι, συνταξιούχοι, υπάλληλοι, εργαζόμενοι, οι πιο ευπαθείς κοινωνικά ομάδες υφίστανται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η φοροδιαφυγή και οι ελαφρύνσεις σε όσους έχουν» αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Κορυδαλλού και τονίζεται:

Χαριστική βολή

«Ηδη οι Ελληνες πολίτες έχουν κληθεί να καταβάλουν μια σειρά από εισφορές και τέλη (ΕΚΑΣ, έκτακτη εισφορά εισοδήματος, ειδικό τέλος ακινήτων κ.λπ.) αλλά και να υποστούν τις συνέπειες από περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου ορίου, νέο μισθολόγιο, αύξηση του ΦΠΑ και άλλα επώδυνα μέτρα.

Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και το Τέλος Ακινήτων μέσω της ΔΕΗ για να δώσει τη χαριστική βολή στις οικογένειες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, επιλέγουμε να σταθούμε αρωγοί στους συμπολίτες μας».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 210-4990702-3 για περισσότερες πληροφορίες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Θέματα καταναλωτή
ΔΕΗ
Εφορία και φορολογική πολιτική
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Για το ίδιο θέμα
Ανοίγει ο χορός κατά του τέλους ακινήτων