Ηλεκτρονική Έκδοση

Έκοψαν το ρεύμα στο υπουργείο Υγείας

Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έκοψαν συμβολικά το ρεύμα στο υπουργείο Υγείας εξαιτίας των οφειλών της εταιρείας που ανέρχονται σε 3.800.00 ευρώ.

Μιλώντας σε τηλεοπτικά δίκτυα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος έκανε λόγο για συμβολική κίνηση που όμως μέσω αυτής καταγγέλλει την απαίτηση της κυβέρνησης για την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ που πλήττει τους "μεροκαματιάρηδες" όπως είπε, ενώ την την ίδια ώρα το Δημόσιο να χρωστά στη ΔΕΗ συνολικά 141 εκατομμύρια ευρώ.

"Η διαμαρτυρία αφορά στο απαράδεκτο γεγονός ότι το ελληνικό Δημόσιο χρωστά 141 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ και την ίδια ώρα να δίνει εντολή να κοπεί το ρεύμα στον φτωχό, τον άνεργο και τον μικροσυνταξιούχο" δήλωσε  ο  Ν. Φωτόπουλος, ενώ στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ΓΕΝΟΠ υπογραμμίζεται ότι θα συγκροτηθούν ομάδες περιφρούρησης σε κάθε γειτονιά και τονίζεται ότι "θα δοθεί μάχη σώμα με σώμα για να μη κοπεί το ρεύμα στον άνεργο, τον μεροκαματιάρη, τον συνταξιούχο" .

Επίσης στην ανακοίνωση τονίζεται ότι τα χρέη προς τη ΔΕΗ από ανεξόφλητους λογαριασμού φτάνουν στα 856 εκατ. ευρώ και αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα με αφορμή το τέλος ακινήτων. Ακόμη η  ΓΕΝΟΠ προειδοποιεί ότι η εκτόξευση των απλήρωτων λογαριασμών απειλεί την επιχείρηση με οικονομική κατάρρευση και επισημαίνει ότι πέρυσι 320.000 καταναλωτές έκαναν διακανονισμό οφειλών λόγω αδυναμίας πληρωμής, δυνατότητα που δεν θα υπάρχει εφέτος.

Υπουργείο Υγείας: Δεν χρωστάμε στη ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν χρέη της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου προς τη ΔΕΗ, σύμφωνα με το ΥΥΚΑ. Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με την ενέργεια της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο κτίριο του υπουργείου αναφέρει ότι από έλεγχο που πραγματοποίησε ο γεν. Γραμματέας του υπουργείου, Νικόλαος Πολύζος σε συνεργασία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, αποσαφηνίστηκε ότι δεν υπάρχουν χρέη της κεντρικής υπηρεσίας.

"Ο κ. Πολύζος ζήτησε από τη ΔΕΗ να πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος έλεγχος, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας που χρωστούν και τι ποσά και να διευθετηθεί άμεσα – αν υπάρχει – οποιαδήποτε οφειλή.", προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

6 σχόλια

1 Ο/Η Παναγιώτης έγραψε: (πριν 9 έτη)
Δε μου είναι και συμπαθής ο Φωτόπουλος, αλλά δυστυχώς αυτόν έχουμε. Καλά τους έκαναν, αυτά τα υπουργεία λίγα χρωστάνε;
2 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Επραξαν άριστα. Τώρα μένει να τιμήσουν και τη δήλωσή τους ότι δεν θα επιτρέψουν να κοπεί το ρεύμα, που είναι κοινωνικό αγαθό, από κανένα νοικοκυριό.
Και θα είμαστε όλοι δίπλα τους και μαζί τους
3 Ο/Η σταυρος έγραψε: (πριν 9 έτη)
μηπως πρεπει να ορκισουμε πρωθυπουργο τον Φωτοπουλο που ειναι ο εισαγγελεας
4 Ο/Η Lucifer έγραψε: (πριν 9 έτη)
Xαxαxαxααααααααxαxα!!!!!
5 Ο/Η ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε: (πριν 9 έτη)
Καλά κάνανε. Αλλά ας γυρίσει πίσω ο κ. Φωτόπουλος και οι συν αυτώ τις αυξήσεις που κακώς λάβανε και τα όσα άλλα το Υπουργείο που του κόψανε το ρεύμα τους έδινε επί χρόνια.
6 Ο/Η oratiara έγραψε: (πριν 9 έτη)
Ξέρετε εάν ο ιδιοκτήτης κόψει το ρεύμα στον ενοικιαστή, τότε ο πολιτεία σέρνει σιδεροδέσμιο τον ιδιοκτήτη στη φυλακή. Η αιτιολογία είναι "παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων". Εάν το ρόλο του "οιωνεί ιδιοκτήτη" τον αναλάβει το κράτος, τότε τα ανθρώπινα δικαιώματα "πάνε περίπατο"...
Να το προχωρήσουμε; - Να κόψουνε και το ρεύμα και το νερό και το τηλέφωνο. Και να του κατάσχουνε και την άδεια οδήγησης, το διαβατήριο και την ταυτότητα. Και να του στερήσουν και τα εκλογικά δικαιώματα και να επανέλθει νομικά η δουλεία. Τι λαμπρός εικοστός πρώτος αιών! Οποία δημοκρατία! Αναγέννησις, ανθρωπισμός! Δόξα τω Θεώ υπάρχει Δικαιοσύνη που υπερασπίζεται εθνικά και ...Ευρωπαϊκά τα ανθρώπινα δικαιώματα...
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 6

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
ΔΕΗ
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις