Έντυπη Έκδοση

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΛΟΓΩ ΤΩΝ «ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΩΝ» * ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΛΕΝΕ ΟΙ ΝΕΟΙ

Δεν έχει νόημα η κατάθεση στεφάνου για τη Διαμαντοπούλου

Δεν θα καταθέσει στεφάνι στη φετινή επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου η υπουργός Παιδείας, επικαλούμενη «τις συνθήκες που δημιουργούν εδώ και χρόνια οι εκτός δημοκρατικών ορίων ενέργειες δυναμικών μειοψηφιών». «Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να γίνονται καταθέσεις στεφάνων με τη συνοδεία είτε της Αστυνομίας είτε των κομματικών υποστηρικτών», δήλωσε η Αννα Διαμαντοπούλου.

Κάποιοι άλλοι, αντιθέτως, βρίσκουν νόημα Κάποιοι άλλοι, αντιθέτως, βρίσκουν νόημα Με νωπά ακόμη στη μνήμη τα γεγονότα που σημειώθηκαν εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, η υπουργός Παιδείας έκανε χθες την ακόλουθη δήλωση:

«Το Πολυτεχνείο και η εξέγερση των νέων και του λαού εναντίον της χούντας είναι ένα φωτεινό παράδειγμα, ένα σύμβολο, μια μνήμη που μας ενώνει και μας εμπνέει.

Σεβασμός στο Πολυτεχνείο σημαίνει πάνω από όλα σεβασμός στην αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι -με τις συνθήκες που δημιουργούν εδώ και χρόνια οι εκτός δημοκρατικών ορίων ενέργειες δυναμικών μειοψηφιών- δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να γίνονται καταθέσεις στεφάνων με τη συνοδεία είτε της Αστυνομίας είτε των κομματικών υποστηρικτών.

»Αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτή τη διαδικασία που συνιστά βαθιά προσβολή της ιστορικής μνήμης και μετατρέπει την ουσία και το νόημα της επετείου του Πολυτεχνείου σε θέαμα βίας και εντυπώσεων. Αντί στεφάνων οφείλουμε όλοι να καταθέσουμε αυτή την αλήθεια. Εχουμε χρέος να περιφρουρήσουμε το πραγματικό νόημα και το συμβολισμό του Πολυτεχνείου και να απομονώσουμε πολιτικά και ηθικά τις μειοψηφίες, που με τις πράξεις τους υπονομεύουν την έννοια της δημοκρατικής έκφρασης όλων των πολιτών».

* Να μην κάνουν μάθημα σήμερα, 17 Νοεμβρίου, καλεί η ΟΛΜΕ τους καθηγητές, οι οποίοι με αποφάσεις των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνταν να εργαστούν για να καλύψουν τις χαμένες διδακτικές ώρες λόγω των μαθητικών καταλήψεων.

«Εμείς ως δάσκαλοι, αναφέρει η ΟΛΜΕ, έχουμε υποχρέωση να περιφρουρήσουμε τον αγώνα και την αξιοπρέπεια των μαθητών μας και να μην υποκύψουμε στις σκοπιμότητες μιας πολιτείας που έχει αναγάγει σε ύψιστο καθήκον την υποταγή της χώρας μας στην Ε.Ε. και στο ΔΝΤ».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Παιδείας
Επέτειος Πολυτεχνείου
Για το ίδιο θέμα
Πολυτεχνείο 2011: «Η χούντα δεν τελείωσε το εβδομηντατρία»
«Τότε εξουσίαζαν τα τανκς, σήμερα η εκβιαστική προπαγάνδα»