Ηλεκτρονική Έκδοση

Εγνατία οδός: Κατάρα... τέλος

Δόθηκαν σήμερα στην κυκλοφορία 17,5 νέα χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομου στην Εγνατία Οδό, με τα οποία ολοκληρώνεται η παράκαμψη της... διάσημης Κατάρας.

Τα δύο τμήματα, το πρώτο 2,5 χλμ. από τη σήραγγα του Δρίσκου μέχρι και τη γέφυρα του Άραχθου και το δεύτερο, 15 χλμ., από τον κόμβο του Μετσόβου μέχρι τον κόμβο της Παναγιάς κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικά αφού εξασφαλίζουν τη σύνδεση Θεσσαλίας και Ηπείρου μέσω της Εγνατίας, την παράκαμψη της Κατάρας και τη συντόμευση της διαδρομής μέχρι τα Γιάννενα κατά περίπου 1,5 ώρα.

Την παράδοση των τμημάτων στην κυκλοφορία έκανε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς που κατά την περιοδεία του στο έργο απέδωσε την απόκλιση των τεσσάρων μηνών από το αρχικό πρόγραμμα στη φοβερή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή και στις κατασκευαστικές δυσκολίες που έκρυβαν τα εν λόγω τμήματα καθώς πρόκεται για μία γεωλογικά ασταθή περιοχή που διασχίζει κάθετα την οροσειρά της Πίνδου.

Υπό κατασκευή παραμένουν πλέον 31 χλμ. της Εγνατίας μεταξύ Μετσόβου και Γρεβενών. Σύμφωνα με τον υπουργό τμήμα περίπου 15 χλμ. είναι ήδη έτοιμο ενώ τα υπόλοιπα 16 χλμ. θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του μήνα. Κατά τον Γ. Σουφλιά το Μάιο, πλέον, η κίνηση των οχημάτων από την Ηγουμενίτσα ως και τους Κήπους του 'Εβρου θα γίνεται μέσω της Εγνατίας χωρίς παρακάμψεις.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΥΠΕΧΩΔΕ
Οδικό δίκτυο και ασφάλεια