Έντυπη Έκδοση

Προβλήματα επικοινωνίας

Με λένε Αθω και μένω σ' ένα σπίτι με άλλες 3 γάτες και 3 περίεργα δίποδα που αποκαλούνται άνθρωποι. Επειδή, όπως ξέρετε, η συμβίωση είναι γενικά προβληματική σήμερα, σκέφτηκα να σας μεταφέρω τις εμπειρίες, τις γνώσεις και τα παθήματά μου για να βοηθήσω να περάσουμε όσο γίνεται πιο ανώδυνα αυτή την κρίσιμη ιστορική περίοδο.

Εδώ στη γειτονιά μας, είχαν έρθει κάτι ξανθά δίποδα παιδιά από την Ολλανδία για να σπουδάσουν την ελληνική γλώσσα. Τα δίποδα μιλάνε διαφορετικές γλώσσες, γι' αυτό κι έχουν πρόβλημα επικοινωνίας. Στο πλαϊνό τους οικόπεδο ζούσαν μερικές γάτες με τα κουτσούβελά τους, που τα έβγαζαν πέρα πολύ δύσκολα. Οι ταλαίπωρες οι θηλυκές όλο γεννοβολούσαν ενώ οι αρσενικοί, αφού έκαναν το κέφι τους, έφευγαν για άλλες περιπέτειες σε άλλα οικόπεδα με όμορφες κυρίες. Τα παιδιά από την Ολλανδία, λοιπόν, έμειναν έκπληκτα από την κατάσταση, γιατί στη χώρα τους δεν κυκλοφορούν αδέσποτα ζώα και σκέφτηκαν πως η μόνη λύση για να μην αυξάνεται ο πληθυσμός των δικών μας είναι η στείρωση. Εφεραν λοιπόν μια μέρα κάτι κλουβιά και μάζεψαν μερικές δικές μας να τις πάνε στο γιατρό που τον λένε κτηνίατρο, δεν ξέρω γιατί, να τις στειρώσουν.

Ξαφνικά, εμφανίζεται ένας ηλικιωμένος δίποδος με άσπρο μούσι και γυαλιά και τους λέει: «Στοπ, πού τις πάτε τις γάτες αυτές; Είναι δικές μας, ελληνικές και μην τις αγγίζετε εσείς οι ξένοι». Τώρα τι σημαίνει ελληνική γάτα και τι ξένη, μη με ρωτάτε, πάλι δεν ξέρω.

Οι Ολλανδοί φώναξαν για βοήθεια τη δική μου δίποδη που ασχολείται με αδέσποτα και όλοι μαζί προσπάθησαν να του δώσουν να καταλάβει πως οι γάτες δεν έχουν εθνικότητα και εφόσον δεν τις φροντίζει ο ίδιος ν' αφήσει άλλους να το κάνουν. Ο Ελληνας, όμως, ανένδοτος. Αρχισε να λέει κάτι για την Κατοχή, που οι Ιταλοί έτρωγαν γάτες και άλλα τέτοια ανατριχιαστικά.

Οι Ολλανδοί του εξήγησαν πως δεν είναι ούτε Ιταλοί ούτε Γερμανοί και πως η κατοχή έχει τελειώσει εδώ και πολλές δεκαετίες, αλλά τίποτα εκείνος. Ετσι κατέληξαν όλοι στο τμήμα, ακόμα και οι γάτες μέσα στα κλουβιά, ως πειστήριο του εγκλήματος.

Οι αστυνομικοί βρήκαν το άρθρο 9 του νόμου 4039/12 και εξήγησαν στον Ελληνα ότι όχι μόνο δεν απαγορεύεται η στείρωση των αδέσποτων ζώων από δίποδους, Ελληνες ή ξένους, αλλά επιβάλλεται για να είναι τα αδέσποτα πιο υγιή, να μην αυξάνονται ανεξέλεγκτα και πεθαίνουν από πείνα και αρρώστιες. Εκείνο που απαγορεύει ο νόμος είναι να βασανίζουν και να εγκαταλείπουν ανήμπορα ζωάκια στο δρόμο.

Το κατάλαβε; Μπορεί. Κι επειδή, αντίθετα με το δικό μας κόσμο που επικρατεί η τάξη και η λογική, πολλά δίποδα δεν τα πάνε καλά με τους νόμους, να ξέρετε ότι κανένας νόμος δεν απαγορεύει και τη σίτιση των αδέσποτων, όπως νομίζουν πολλοί. Αυτά για σήμερα. Να περνάτε όσο γίνεται καλύτερα και να είστε υπομονετικοί με τους δίποδους συντρόφους μας.

Θα με πάρεις σπίτι σου απόψε;

**ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο Ηρακλής κοιμάται και η τύχη του δουλεύει, γιατί σώθηκε από τις Επτάψυχες. Θα σας διηγηθεί ο ίδιος τις περιπέτειές του ανάμεσα σε χάδια και χουρχουρίσματα. Είναι 4 μηνών, εμβολιασμένος και αποπαρασιτωμένος. Ο Ηρακλής τα πάει καλά με τις άλλες γάτες, αλλά αυτό που του λείπει είναι οι αγκαλιές. Επικοινωνία: ninelivesgreece@gmail.com

**ΜΠΑΚΙΡΑ

Ο Μπακίρα είναι 4,5 μηνών και ζητιάνευε χάδια και στοργή από τους περαστικούς στην Αγ. Παρασκευή. Υπέφερε από σοβαρή ρινοτραχειίτιδα, έκανε θεραπεία και στειρώθηκε. Ακόμα και όταν ο κτηνίατρος του έκανε ενέσεις, ο Μπακίρα γουργούριζε. Είναι φιλικός με σκύλους και γάτες και λατρεύει τα χάδια. Αριθμός microchip 9340000111065284.

Τηλ. 6942873315 και vkamba12@gmail.com

**ΜΠΑΖΑΡ

Η Μπαζάρ είναι αλσατικό λυκόσκυλο ενός έτους, πολύ φιλική, γεμάτη ενέργεια για παιχνίδι και ανάγκη για επαφή με τους ανθρώπους. Το Stray.gr, που την έσωσε από τους δρόμους, δεν τη δίνει για φύλακα. Θα την παραδώσει όμως στειρωμένη και πλήρως εμβολιασμένη σε οικογένεια που θα της αφιερώσει το χρόνο και την αγάπη που χρειάζεται. Τηλ. 6951818603 και ariaioan@gmail.com

**ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΑΒΙ

Αυτό το όμορφο αρσενικό κουταβάκι είναι πολύ τρυφερό, ήσυχο και υπάκουο. Εχει μάθει να ζει με άλλα σκυλιά και ζητάει ένα ζεστό σπιτικό. Σώθηκε από τη Ζωφόρο στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και βρίσκεται, αλλά μεταφέρεται εύκολα στην Αθήνα.

Μπορεί να γίνει μεγαλόσωμο,

αλλά δεν θα χάσει τίποτα από το γλυκό χαρακτήρα του. Τηλ. 6933086385, Αγγελική.

Πατούσες

* Βοηθήστε τις γάτες με 1 ευρώ

Κόντρα στην κρίση, οι Επτάψυχες οργανώνουν μπαζάρ την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, 11 π.μ.-5 μ.μ. στην Γκαλερί Αστρα, Καρυατίδων 8, κοντά στο μετρό Ακρόπολης, για να συγκεντρώσουν χρήματα για τις αδέσποτες γάτες. Θα βρείτε ρούχα, βιβλία, αντικείμενα με 1 μόνο ευρώ, αλλά και σπιτικά σνακ, πίτες, γλυκά και τις υπέροχες λιχουδιές του La Chocolatiere! 1-3 μ.μ. μη χάσετε τα μαθήματα για την κατασκευή αξεσουάρ από ανακυκλωμένα υλικά. Γατοτροφές ευπρόσδεκτες.

Επικοινωνία: ninelivesgreece@gmail.com

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Ουρές εν δράσει