Ηλεκτρονική Έκδοση

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Παναγόπουλου-Ρεν

ΓΣΕΕ: Οι εργαζόμενοι έχουν παγιδευτεί σε ένα ζουρλομανδύα

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος κατά τη συνάντηση με τον ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Όλι Ρεν, στο πλαίσιο της συνάντησης της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ETUC) στη Μαδρίτη.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος Σύμφωνα με δημοσίευμα του κοινοτικού δελτίου “Agence Europe” ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ απαντώντας στην προειδοποίηση του επιτρόπου ότι δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση στο πρόγραμμα λιτότητας, εξέφρασε την άποψη πως η Ευρώπη δεν έχει καλές επιδόσεις, εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις και τόνισε ότι η λιτότητα εξαπλώνεται σαν μόλυνση σε άλλες χώρες.

Ακόμα ο Γ. Παναγόπουλος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είπε ότι οι τράπεζες δεν υποχρεώθηκαν να πληρώσουν την κρίση, που οι ίδιες είχαν δημιουργήσει, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν παγιδευτεί σε ένα ζουρλομανδύα, με τα μέτρα που τους έχουν επιβληθεί.

Από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομικών τόνισε ότι η προσπάθεια που έχει γίνει δεν πρέπει να απαξιωθεί ενώ σχετικά με τα εργασιακά δήλωσε πως η Επιτροπή δεν έχει καμία διάθεση να επιτεθεί στα δικαιώματα των εργαζομένων της ETUC, και υπεραμύνθηκε της πολιτικής περικοπής δημοσίων δαπανών.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΓΣΕΕ
Ευρωπαϊκή Ένωση
Οικονομική κρίση
Για το ίδιο θέμα
ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Τα μισά μέτρα του 2013 χτυπούν μισθωτούς - συνταξιούχους