Ηλεκτρονική Έκδοση

Συλλαλητήριο την Τετάρτη στη Λάρισα

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες

Συγκέντρωση των πωλητών λαϊκών αγορών σήμερα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Τελευταία ενημέρωση:

Εντείνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών, που παραμένουν σε κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου με τα τρακτέρ τους, με μεγαλύτερο μπλόκο της Νίκαιας. Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα την Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων άλλων κοινωνικών τάξεων, ενώ συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην οδό Αχαρνών θα πραγματοποιήσουν στις 9 το πρωί οι πωλητές λαϊκών αγορών, οι οποίοι προγραμματίζουν να στήσουν λαϊκή αγορά και να μοιράσουν οπωρολαχανικά δωρεάν σε ανέργους, πολύτεκνους και συνταξιούχους.

Το μεγαλύτερο μπλόκο στη χώρα έχει στηθεί στη Νίκαια, όπου επικράτησε ένταση το μεσημέρι της Τρίτης, με ρίψη χημικών από την αστυνομία.  Οι αγρότες πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία για περίπου 20 λεπτά στο οδόστρωμα της εθνικής οδού Αθηνών-Λάρισας και δέχθηκαν χημικά καθώς επέστρεφαν στα τρακτέρ τους.Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης  έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Νίκαιας έως τον κόμβο Βιοκαρπέτ.

Στον Ορχομενό Βοιωτίας παραμένουν εγκλωβισμένα τα τρακτέρ, παρά τις προσπάθειες των αγροτών να φτάσουν στο Κάστρο, καθώς αστυνομικοί εμποδίζουν τη μετάβασή τους στο σημείο.
 
Αγροτικά μηχανήματα έχουν παραταχθεί στον Δομοκό και στην περιοχή της Τιθορέας, χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων. 
 
Παράλληλα, ενδυναμώνεται το μπλόκο στο Καναλάκι, όπου συνεχίζουν τον αγώνα τους οι αγρότες του Φαναρίου και του Νομού Πρέβεζας. 
Τις δυνάμεις τους ενισχύουν και οι αγρότες στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Κουλούρας Ημαθίας, όπου συρρέουν με τα τρακτέρ τους αγρότες από τα μπλόκα στον Κοπανό Νάουσας και στην Κυψέλη Ημαθίας.
 
Οι αγρότες του νομού Σερρών βρίσκονται στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Σερρών, στο ύψος του Λευκώνα, με εξαίρεση τους συναδέλφους τους που παραμένουν με τα αγροτικά μηχανήματα, παραπλεύρως της Εγνατίας Οδού, στα Ν. Κερδύλλια.
Αγρότες της Πέλλας και των Γιαννιτσών έχουν συγκεντρωθεί στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, στο ύψος της διασταύρωσης Χαλκηδόνας.
 
Αγρότες από την Καβάλα, τη Δράμα και την Ξάνθη παραμένουν με τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης, στην περιοχή του Νέστου και σε τρία σημεία στην εθνική οδό Δράμας- Καβάλας, χωρίς να κλείνουν τους δρόμους.
Αγρότες της Πιερίας συμμετείχαν στο συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη έξω από την Εφορία Κατερίνης. 
 
Αγροτικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στην Κρήτη, στο Ηράκλειο, στον κόμβο των Πεζών και στα Χανιά, στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, με τη συμμετοχή και του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Χανίων.
 
Τη στήριξή τους στις κινητοποιήσεις των αγροτών εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Χανίων, καθώς και οι οικοδόμοι που τονίζουν, μεταξύ άλλων, πως «το ξεκλήρισμα που ετοιμάζουν στην ντόπια φτωχομεσαία αγροτιά θα αυξήσει περαιτέρω τη διατροφική μας εξάρτηση από τα ευρωπαϊκά μονοπώλια. Είναι έγκλημα στην Κρήτη, που έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για ότι πιο ποιοτικό τρόφιμο μπορεί να παραχθεί, να τρώμε από κονσέρβες».
 
Η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων έχει καλέσει τα μέλη της να συμμετάσχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις των αγροτών,  καταγγέλλοντας τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για άνιση μεταχείριση και αδικία σε βάρος των αιγοπροβατοτρόφων.
 
Προγραμματισμός νέων κινητοποιήσεων
 
Η ΠΑΣΥ οργανώνει για το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου κάθοδο παραγωγών στην έκθεση «Ζωοτεχνία» της Θεσσαλονίκης, όπου θα παρευρίσκεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης.
 
Πηγή: "Ε"

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αγροτικά θέματα & αγροτική πολιτική
Για το ίδιο θέμα
Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες - κάλεσμα για μπλόκα
Aγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα