Έντυπη Έκδοση

ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Συνθήκες «Γκουαντάναμο» καταγγέλλουν οι δικηγόροι των προσαχθέντων

Προσπάθεια εκφοβισμού, φίμωσης των κατοίκων που διαμαρτύρονται για τα μεταλλεία χρυσού και συνθήκες κράτησης τύπου «Γκουαντάναμο» καταλογίζουν στην Αστυνομία οι δικηγόροι των προσαχθέντων για τον εμπρησμό στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Κατεστραμμένα οχήματα από την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές Κατεστραμμένα οχήματα από την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές Καταγγέλλουν «εξαφανίσεις» και πολύωρες ανακρίσεις πολιτών, παραβίαση του συνταγματικού δικαιώματός τους να έχουν νομική συμπαράσταση και τη δημιουργία παράνομης τράπεζας δεδομένων, με δείγματα γενετικού υλικού από ανθρώπους που δεν έχουν την ιδιότητα του κατηγορουμένου.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ανελέητο και πρωτοφανές κυνηγητό, που στόχο έχει να κάμψει το ηθικό όλων των κατοίκων της Χαλκιδικής και της Β. Ελλάδας που αντιτίθενται στην καταστροφή. Τις τελευταίες μέρες βιάζεται η καθημερινότητά μας. Αθρόες προσαγωγές κατοίκων της περιοχής, λήψη αποτυπωμάτων, ακόμη και DNA, χωρίς καν να υπάρχουν κατηγορίες, πολύωρη και αδικαιολόγητη κράτηση στην ασφάλεια», επισήμανε ο δικηγόρος Βασίλειος Τζιμούρτος σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ).

Στο πάνελ ήταν και οι συνάδελφοί του, Αλέξανδρος Αδαμίδης, Γεώργιος Κυρίτσης, Σπυρίδων Πετρίδης, Εμμανουήλ Λαμτζίδης, Αναστασία Βαφείδου, Κωνταντίνος Αμπατζάς, ενώ παραβρέθηκαν , μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Βαλεργάκης, και η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη.

«Καλούμε την κυβέρνηση και τους βουλευτές του νομού μας να κάνουν το αυτονόητο. Να υπερασπιστούν τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών. Διαφορετικά, ίσως είναι επίορκοι», ανέφερε η τελευταία.

«Η σημερινή κυβέρνηση προκρίνει με προκλητικό τρόπο τη διασφάλιση των ιδιωτικών συμφερόντων της "Ελληνικός Χρυσός" απέναντι σ' ένα συλλογικό δημόσιο αγαθό, το "περιβάλλον", το οποίο στην περίπτωση εξόρυξης χρυσού στην περιοχή προσβάλλεται βάναυσα και πλήττεται ανεπανόρθωτα, μη αφήνοντας άλλη επιλογή στους κατοίκους από τη διαμαρτυρία, τον αγώνα και την αντίσταση», επισήμανε ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΘ, Μανόλης Λαμτζίδης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιβάλλον & οικολογία
Για το ίδιο θέμα
Ανθρακας το Δημόσιο, χρυσός ο Μπόμπολας