Έντυπη Έκδοση

Συλλαλητήριο στη Μ. Παναγιά

Μαζικό ειρηνικό συλλαλητήριο οργανώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στην Μ. Παναγιά της βόρειας Χαλκιδικής στις 11 το πρωί, καλώντας όλους τους πολίτες να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην κρατική καταστολή και να συμπαρασταθούν σε εκείνους που αγωνίζονται «ενάντια στη δήθεν χρυσοφόρα επένδυση».

Με την πρόσφατη επίσκεψη του υπ. Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια, στην αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής, οι πρακτικές της Αστυνομίας καταστρατήγησαν κάθε έννοια νομιμότητας και συνταγματικότητας, καταγγέλλουν οι Πράσινοι.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής -και όχι μόνο- τάσσεται ξεκάθαρα κατά της εξόρυξης χρυσού. Ο παραλογισμός που αποκαλούν "ανάπτυξη" δημιουργεί πρόσκαιρες θέσεις εργασίας, ενώ καταστρέφει χιλιάδες για πάντα», τονίζει η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος.

«Ζητάμε από όλους», λένε οι Οικολόγοι Πράσινοι, «να επανεξετάσουν με νηφαλιότητα την κατάσταση, και από την κυβέρνηση να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος με την κοινωνία της Χαλκιδικής μέσα από όρους βιωσιμότητας και συλλογικής ευημερίας. Και να προτάξει επίσης το αληθινό δημόσιο συμφέρον, που σε κάθε περίπτωση οφείλει να υπηρετεί». Το κίνημα διαμαρτυρίας «παραμένει φιλειρηνικό, παρότι η αστυνομική αυθαιρεσία είναι έντονη και η ΕΛ.ΑΣ. δείχνει να ενεργεί ως ιδιωτική εταιρεία φύλαξης της "Ελληνικός Χρυσός"».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Περιβάλλον & οικολογία
Για το ίδιο θέμα
Ανθρακας το Δημόσιο, χρυσός ο Μπόμπολας