Ηλεκτρονική Έκδοση

Η αλληλεγγύη μπορεί να είναι διαμαρτυρία

Σημαντική πρωτοβουλία κατοίκων και αγροτών της Ιεράπετρας

Το δρόμο της κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και της διαμαρτυρίας, αποφάσισαν να ακολουθήσουν κάτοικοι, φορείς και συλλογικότητες της Ιεράπετρας, οι οποίοι έρχονται την ερχόμενη Τετάρτη στην Αθήνα, για να διανείμουν 20 τόνους κηπευτικών και παράλληλα να διαμαρτυρηθούν για την εγκατάλειψη της περιοχής τους από την πολιτεία με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις εκπαιδευτικών και νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Κινητοποιήσεις των λασιθιωτών στην Κρήτη Κινητοποιήσεις των λασιθιωτών στην Κρήτη Οι λασιθιώτες, μετά τις κινητοποιήσεις τους στη Κρήτη εδώ και βδομάδες, προβαίνουν σε μια «κίνηση με διπλό μήνυμα, αφενός, καταγράφει την αντίληψη κοινωνικής αλληλεγγύης της Ιεράπετρας σε μια περίοδο κρίσης, αφετέρου το αίτημα να στηριχθεί η περιοχή για να συνεχίσει να παράγει», όπως αναφέρουν οι ίδιοι.

Θα μεταφέρουν από την Ιεράπετρα περίπου 20 τόνους πρώιμων κηπευτικών, τους οποίους θα μοιράσουν δωρεάν την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, σε  Κοινωνικά Παντοπωλεία δήμων της Αττικής, ώστε να φτάσουν σε ανθρώπους που στηρίζουν την επιβίωσή τους στις κοινωνικές δομές των δήμων.

Τα κηπευτικά θα μοιραστούν στο λιμάνι του Πειραιά, περίπου στις 8 το πρωί της Τετάρτης, μετά από συνεννόηση που έχει γίνει με Κοινωνικά Παντοπωλεία Δήμων της Αττικής.
Την αποστολή αλληλεγγύης οργανώνουν ο δήμος Ιεράπετρας, ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής, τα δημοπρατήρια, οι έμποροι, ομάδες παραγωγών και μεμονωμένοι παραγωγοί κηπευτικών της Ιεράπετρας, και δεν είναι η πρώτη.  
«Η αποστολή αλληλεγγύης αποτελεί μια πράξη ευχαριστίας για τους πολίτες που στο παρελθόν και σε καλύτερες οικονομικές συνθήκες στήριξαν ως αγοραστικό κοινό τα προϊόντα της Ιεράπετρας, αλλά σήμερα εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας στερούνται στοιχειωδών αγαθών.

Επιπλέον οι τοπικές αρχές και οι παραγωγικοί φορείς της Ιεράπετρας, θέλουν να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση πως η ανάκαμψη της χώρας προϋποθέτει τη στήριξη των παραγωγικών φορέων... Η Ιεράπετρα παράγει και προσφέρει στην εθνική οικονομία και για να βοηθήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, πρέπει να παραμείνει η ατμομηχανή στις εξαγωγές κηπευτικών», τονίζουν.

Οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας σημειώνουν ότι «αποφάσεις που καταργούν ή αποψιλώνουν υπηρεσίες και αναπτυξιακούς οργανισμούς όπως νοσοκομείο, ΔΟΥ, τμήμα ΤΕΙ, ακόμα και τα ταμεία των ΔΕΚΟ, προκαλούν τεράστια υποβάθμιση της περιοχής, ταλαιπωρία για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες. Με παράλογα μέτρα δεν στηρίζεται η ανάπτυξη. Η Ιεράπετρα πρέπει να έχει υποστηρικτικές υπηρεσίες για να συνεχίσει να παράγει».
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αλληλεγγύη
Αγροτικά θέματα & αγροτική πολιτική
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Για το ίδιο θέμα
Δωρεάν οπωροκηπευτικά σε Κοινωνικά Παντοπωλεία της Αττικής