Έντυπη Έκδοση

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ * ΤΡΕΙΣ ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Δύο εικοσάχρονοι νεκροί από μαγκάλι στη Λάρισα

Τραγωδία αποκαλύφθηκε χθες το απόγευμα στη Λάρισα. Από μαγκάλι δηλητηριάστηκαν 5 νέοι σε μονοκατοικία στη συνοικία της Φιλιππούπολης, με αποτέλεσμα οι δύο να διακομιστούν νεκροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και οι άλλοι σε σοβαρή κατάσταση - ένας εκ των οποίων, μάλιστα, σε κώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο τουλάχιστον εξ αυτών είναι σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας.

Τη μονοκατοικία νοίκιαζε ο ένας τους και η τραγωδία προκλήθηκε από αναμμένο μαγκάλι (κατά μία πληροφορία, αυτοσχέδιο θερμαντικό σώμα, δηλαδή κομμένο θερμοσίφωνα, αλλά δεν είχε διευκρινιστεί μέχρι χθες το βράδυ τι είδους καύσιμη ύλη χρησιμοποιούσαν).

Μια φίλη που τους αναζητούσε μπήκε στο σπίτι με τη βοήθεια της σπιτονοικοκυράς του ενοικιαστή. Τελικά, όταν η πόρτα άνοιξε, αντίκρισαν μέσα τους πέντε αναίσθητους νεαρούς, οι δύο εκ των οποίων ήταν ήδη νεκροί, όπως διαπιστώθηκε από γιατρό που διέμενε κοντά και έσπευσε για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στους νεαρούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και συνεργείο της Πυροσβεστικής.

Για τα αίτια και τις συνθήκες της τραγωδίας ήταν έως αργά τη νύχτα σε εξέλιξη έρευνα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.

Η είδηση προκάλεσε σοκ στην εκπαιδευτική κοινότητα της Λάρισας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δυο θύματα είχαν καταγωγή από τη Χαλκίδα και τα Χανιά.

Γιατροί του Π. Ν. Λάρισας έλεγαν πως από τους τρεις διασωθέντες ο ένας είναι ήδη καλύτερα, ενώ οι άλλοι δύο είναι σε κωματώδη κατάσταση, ωστόσο εξέφραζαν την ελπίδα ότι δεν θα κινδυνεύσει η υγεία τους. Στο πλευρό τους έσπευσαν και οι οικείοι τους, που ειδοποιήθηκαν από τις αρχές.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ