Ηλεκτρονική Έκδοση

Καναδός πρέσβης: «Να λογοδοτήσουν οι δράστες της επίθεσης στις Σκουριές»

Να εντοπιστούν και να λογοδοτήσουν οι δράστες της επίθεσης στο εργοτάξιο της Eldorado στις Σκουριές Χαλκιδικής τον περασμένο Φεβρουάριο, ζήτησε ο πρέσβης του Καναδά Robert William Peck, μιλώντας σήμερα στο φόρουμ για την αξιοποίηση του ελληνικού ορυκτού πλούτου.

Ο Καναδός πρέσβης στην Αθήνα Robert William Peck. Φωτογραφία: http://www.canadainternational.gc.ca/greece-grece/ Ο Καναδός πρέσβης στην Αθήνα Robert William Peck. Φωτογραφία: http://www.canadainternational.gc.ca/greece-grece/ «Η ύπαρξη κλίματος ασφάλειας είναι σημαντική», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρέσβης και πρόσθεσε ότι «η εμπιστοσύνη μπορεί να προκύψει μόνο μετά από διάλογο».

Ο Peck δήλωσε σύμφωνος, τόσο με την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει τέλη στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, αναδρομικά από 1-1-2013 σύμφωνα με τη νομοθεσία που ψηφίστηκε το 2011, όσο και με τις διαδικασίες του fast track για τις μεγάλες επενδύσεις.

Στο ίδιο συνέδριο η πρέσβης της Αυστραλίας κα Jenny Bloomfield παρουσίασε την εμπειρία από την ανάπτυξη της εξορυκτικής βιομηχανίας στη χώρα της. Βασικό στοιχείο, όπως τόνισε, είναι το σταθερό επενδυτικό περιβάλλον και το χαμηλό - από τα χαμηλότερα στον κόσμο - κόστος λειτουργίας. Οι εξαγωγές ορυκτού πλούτου καλύπτουν το 20 % των συνολικών εξαγωγών της Αυστραλίας, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο ελληνικό ΑΕΠ.

Σήμερα, αναβλήθηκε για το Φεβρουάριο του 2014, από το Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου Χαλκιδικής, η δίκη των τεσσάρων κατοίκων της Ιερισσού, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στη διάρκεια της επέμβασης που πραγματοποίησαν αστυνομικές δυνάμεις προ ημερών, στο χωριό της βόρειας Χαλκιδικής, ενώ άλλοι 20 κάτοικοι της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής, έλαβαν κλήσεις για να απολογηθούν ανωμοτί.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Καναδάς
Σκουριές
Για το ίδιο θέμα
Επενδύει στο ελληνικό «El Dorado»
Η ElDorado κουνάει το δάχτυλο για τις «χρυσές» επενδύσεις