Ηλεκτρονική Έκδοση

Προθεσμία απολογίας για τους δύο κατηγορούμενους της Ιερισσού

Διαμαρτυρία έξω από τα δικαστήρια

Προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή ζήτησαν και πήραν οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», τον περασμένο Φεβρουάριο, στις Σκουριές Χαλκιδικής. Μέχρι τότε θα κρατηθούν, με βάση τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Διαμαρτυρία κατοίκων Ιερισσού έξω από την αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Φωτογραφία: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ Διαμαρτυρία κατοίκων Ιερισσού έξω από την αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Φωτογραφία: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ Την απόφαση να απολογηθούν οι δύο συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη είχε λάβει νωρίτερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Παναγής Γιαννάκης, για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων στα Δικαστήρια Πολυγύρου. Ύστερα απ' αυτή την απόφαση, προσήλθαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο ανακριτής και η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, συγκεντρώθηκαν δεκάδες κάτοικοι της Ιερισσού και αλληλέγγυοι, που αντιτίθενται στην επένδυση στις Σκουριές, φωνάζοντας συνθήματα.

Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων ήταν ισχυρή ενώ η οδός Μοναστηρίου, όπου βρίσκεται το Αστυνομικό Μέγαρο, είχε αποκλειστεί από νωρίς.

Νωρίτερα, κάτοικοι της Ιερισσού συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου, όπου οδηγήθηκαν αρχικά οι συλληφθέντες, προτού μεταφερθούν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.  

Ζημιές προκλήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Ιερισσού, μετά την εισβολή κουκουλοφόρων αστυνομικών, σε σπίτια τα ξημερώματα της Τετάρτης, και στη σύλληψη δύο κατοίκων με την κατηγορία της επίθεσης στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» τον περασμένο Φεβρουάριο. Μετά την καταστροφή, την αστυνόμευση της περιοχής ανέλαβε το αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου, όπου μεταφέρονται το προσωπικό, τα μέσα και ο λοιπός εξοπλισμός του Α.Τ. Ιερισσού.

Αστυνομικό τμήμα Ιερισσού. Φωτογραφία: Motion Team Αστυνομικό τμήμα Ιερισσού. Φωτογραφία: Motion Team Διαμαρτυρία κατοίκων Ιερισσού έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου. Φωτογραφία: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ Διαμαρτυρία κατοίκων Ιερισσού έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου. Φωτογραφία: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Σκουριές
Δικαστικό ρεπορτάζ
Για το ίδιο θέμα
Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους συλληφθέντες από τους κατοίκους της Ιερισσού
Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες της Ιερισσού
Χαλκιδική: Αναστολή λειτουργίας του Α.Τ. Ιερισσού λόγω ζημιών