Ηλεκτρονική Έκδοση

Ανανέωση του διπλώματος οδήγησης κάθε 15 χρόνια

Αντικατάσταση των παλαιών διπλωμάτων έως το 2033

Σε επανεξέταση και ιατρικές εξετάσεις (παθολογική-οφθαλμολογική) θα υποβάλλονται κάθε 15 χρόνια οι κάτοχοι των νέων αδειών οδήγησης, σύμφωνα με τις αλλαγές στον ΚΟΚ. Επίσης μέχρι το 2033 θα πρέπει να έχουν αντικατασταθεί όλα τα διπλώματα παλαιού τύπου με τα νέα που έχουν τη μορφή πιστωτικής κάρτας.

Επίσης, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις που φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, η διοικητική ισχύς των αδειών οδήγησης που ανανεώνονται πριν από τη συμπλήρωση της ηλικίας των 65 ετών, για όλες τις κατηγορίες αδειών οδήγησης, δεν επιτρέπεται να έχουν ημερομηνία λήξης μεγαλύτερης του 68ου έτους της ηλικίας του κατόχου της άδειας.

Πέρα από τα τσουχτερά πρόστιμα για όσους οδηγούν χωρίς την προβλεπόμενη άδεια, ορίζεται επίσης ότι όταν δεν τα φέρουν επάνω τους οι οδηγοί κατά τη διάρκεια ελέγχου θα πρέπει να πληρώνουν πρόστιμο ύψους 20 ευρώ για κάθε έγγραφο και όχι για όλα τα απαραίτητα έγγραφα όπως τώρα.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται χρέωση 30 ευρώ για την εκτύπωση οποιασδήποτε κατηγορίας άδειας οδήγησης. Σε κάθε περίπτωση έκδοσης αντιγράφου οποιασδήποτε κατηγορίας άδειας οδήγησης λόγω απώλειας ή κλοπής, καταβάλλεται, πέραν του αναγκαίου ποσού για την εκτύπωση της άδειας, και το ποσό των 30 ευρώ. θεσπίζεται παράβολο 10 ευρώ, το οποίο θα πληρώνουν οι υποψήφιοι κάθε φορά που θα επανεξετάζονται σε περίπτωση αποτυχίας.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

5 σχόλια

1 Ο/Η Stelios έγραψε: (πριν 7 έτη)
Το να πληρώνεις 30 ευρώ πρόστιμο γιατί σου κλέψανε τα έγγραφα από το αυτοκίνητο πιθανόν και το αυτοκίνητο, ανήκει σε άτομα με νοσηρό μυαλό. Να πάνε στο σπίτι τους τώρα. Από εδώ πρέπει να ξεκινήσει η μείωση του δημόσιου τομέα.
2 Ο/Η φευ γατος έγραψε: (πριν 7 έτη)
ξεχασες το διπλωμα 20 ευρω δεν εχεις την αδεια αλλα 20 ευρω πας για μπανιο στην θαλασσα που οπως γνωριζετε δεν υπαρχει ασφαλεια και δεν παιρνεις τα χαρτια μαζι σου για να μην στα κλεψουν και μπης στην βασανο της επανεκδωσεις αν σε πιασουν 40 ευρω προστιμο οι φωτοτυπιες δεν πιανονται ,ουτε αν τα προσκομισης στην τροχαι . αυτη ειναι η αναμενομενη αναπτυξη !!!!!
3 Ο/Η ΣΤΥΛ.ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: (πριν 7 έτη)
Σχετικώς με την ανανέωση διπλωμάτων οδηγήσεως.
Οι έχοντες ηλικία ανω των 68 ετων
δεν θα έχουν δικαίωμα ανανέωσης?
4 Ο/Η Giannis έγραψε: (πριν 7 έτη)
Και ποιος σας είπε οτι θα ζουν οι άνθρωποι για να φτάσουν στα 68 ...και να οδηγάνε. Έτσι όπως μας πάνε στα 60 θα έχουμε καθαρίσει !
5 Ο/Η Galanis nikos έγραψε: (πριν 7 έτη)
Είναι τα νέα μέτρα που ΔΕΝ θα μπαίναν. Πόσα υπολόγισαν ότι θα αποφέρει το μετρό;
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 5

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Υπουργείο Ανάπτυξης
Για το ίδιο θέμα
Αλλαγές στον ΚΟΚ με «τσουχτερά» πρόστιμα
Αλλαγές στον ΚΟΚ με τσουχτερά πρόστιμα