Ηλεκτρονική Έκδοση

Αύριο ελέγχεται η νομιμότητα της άδειας της Eldorado στις Σκουριές

Τελευταία ενημέρωση:

Με καθυστέρηση περίπου δύο εβδομάδων, κατά τις οποίες συνεχίζεται εντατικά με μπουλντόζες η αποψίλωση του δάσους στις Σκουριές, υπό την καθημερινή προστασία των ΜΑΤ, ελέγχονται την Δευτέρα οι άδειες της «Ελληνικός Χρυσός» και της «Eldorado Gold».

Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Η συνάντηση, που από τη Μεγάλη Δευτέρα είχε υποσχεθεί ο Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, υποστράτηγος Βάιος Χονδρός, θα γίνει την Δευτέρα. Σ'αυτή θα κληθεί εκπρόσωπος της "Ελληνικός Χρυσός" να παρουσιάσει τις άδειες με τις οποίες η εταιρεία έχει προσχωρήσει σε εργασίες αποψίλωσης του δάσους, με σκοπό να δημιουργηθεί δρόμος και φράγμα απόθεσης αποβλήτων της εξόρυξης στη περιοχή λάκκος Καρατζά του δάσους.

Στη συνάντηση, που θα γίνει στο γραφείο του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των Επιτροπών Αγώνα των κατοίκων, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής, ο υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ., Β.Χονδρός, ενώ κλήθηκαν να συμμετέχουν ο Δασάρχης Αρναίας και ο Προϊστάμενος της Πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη. Σκοπός της συνάντησης είναι η εξακρίβωση της νομιμότητας των εργασιών της εταιρείας στην ευρύτερη περιοχή των Σκουριών και η αποκλιμάκωση της έντασης.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι οι εργασίες γίνονται με απλή άδεια υλοτομίας, ενώ τονίζουν ότι η δημιουργία φράγματος και λεκάνης απόθεσης αποβλήτων στο συγκεκριμένο σημείο, θα διακόψει τη ροή του νερού που υδροδοτεί όλα τα χωριά της περιοχής.

Σάκης Αποστολάκης

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Σκουριές
Κύριο θέμα
Συγκρούσεις στις Σκουριές-Εννέα ελαφρά τραυματίες
Για το ίδιο θέμα
Νέες συγκρούσεις στις Σκουριές
Συγκρούσεις στις Σκουριές-Εννέα ελαφρά τραυματίες