Ηλεκτρονική Έκδοση

Την ενοχή των τριών διαδηλωτριών εισηγήθηκε ο εισαγγελέας

Ελεύθεροι για τον εμπρησμό στις Σκουριές

Ελεύθεροι υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκαν τη Δευτέρα οι δύο άνδρες από την Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, τον περασμένο Φεβρουάριο. Όσο για τις τρεις διαδηλώτριες που δικάζονται για πρόσφατα επεισόδια ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή τους.

Οι δύο άνδρες (θείος και ανιψιός) κατηγορούνται ότι συνέδραμαν υποστηρικτικά στους δράστες της επίθεσης, κλείνοντας με κομμένους κορμούς δέντρων τους δρόμους γύρω από το εργοτάξιο για την αποτροπή ενδεχόμενης καταδίωξης.

Η εμπλοκή τους στην υπόθεση βασίστηκε στην καταγραφή τηλεφωνικών κλήσεων, χωρίς όμως να υπάρχουν απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες.

Κατά την απολογία τους αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή στο περιστατικό και εισαγγελέας και ανακριτής με σύμφωνη γνώμη, αποφάσισαν να τους αφήσουν ελεύθερους, επιβάλλοντας στον ένα χρηματική εγγύηση ύψους 8.000 ευρώ.

Για την υπόθεση αυτή κατηγορούνται συνολικά 20 άτομα, εκ των οποίων έχουν προφυλακιστεί δύο.

Όσον αφορά στη δεύτερη υπόθεση, που εκδικάζεται στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου, μετά την πρόταση του εισαγγελέα για ενοχή των τριών γυναικών η δίκη διακόπηκε για να εκδοθεί η ετυμηγορία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι τρεις γυναίκες (ηλικίας 25, 39 και 40 ετών), συμμετείχαν σε διαμαρτυρία, που έγινε στις 12 Μαΐου, κατά της επένδυσης χρυσού στις Σκουριές και ήρθαν αντιμέτωπες με δυνάμεις της αστυνομίας όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. που κινούνταν στην περιοχή.

Οι διαδηλώτριες κατηγορούνται - κατά περίπτωση - για αντίσταση, απείθεια, εξύβριση, πρόκληση σωματικής βλάβης κατά συρροή και απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας Βάιος Χονδρός κταθέτοντας στο δικαστήριο αναγνώρισε στο πρόσωπο μίας εκ των κατηγορουμένων, τη γυναίκα που - σύμφωνα με το κατηγορητήριο - τον εξύβρισε, ενώ σχολιάζοντας τα επεισόδια, είπε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις δεν προκάλεσαν τους διαδηλωτές.

Στο μεταξύ, προθεσμία για την προσεχή Πέμπτη πήρε ένας ακόμη κατηγορούμενος, κάτοικος Ιερισσού Χαλκιδικής, ο οποίος επρόκειτο να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Για το ίδιο θέμα
Καταδικάστηκαν οι τρεις γυναίκες στις Σκουριές