Ηλεκτρονική Έκδοση

Ποινές φυλάκισης με αναστολή

Καταδικάστηκαν οι τρεις γυναίκες στις Σκουριές

Σε φυλάκιση μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου Χαλκιδικής οι τρεις γυναίκες που κατηγορούνταν για τα επεισόδια στο δάσος των Σκουριών στη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της λειτουργίας των μεταλλείων Χρυσού στις 12 Μαΐου. Σε ένδειξη συμπαράστασης, κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το δικαστήριο.

Στις δύο από τις γυναίκες, ηλικίας 25 και 40 ετών, επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 7 μηνών, ενώ η  τρίτη κατηγορούμενη, 39 ετών καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών και 10 ημερών.
 
Κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, το δικαστήριο έκρινε ένοχες τις τρεις γυναίκες, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της απείθειας, της εξύβρισης, της απρόσκοπτης απόπειρας απελευθέρωσης κρατουμένου και της πρόκλησης ελαφρών σωματικών βλαβών.
 
Το δικαστήριο αναγνώρισε και στις τρεις διαδηλώτριες το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
 
Την ενοχή των τριών γυναικών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε ζητήσει η εισαγγελέας της έδρας Μαγδαληνή Γαλάταλη.
 
Στις απολογίες τους, οι γυναίκες αρνήθηκαν τις πράξεις που τους καταλογίζονται, κάνοντας λόγο για προσχηματικές κατηγορίες.
 
Σύμφωνα με τη δικογραφία, συμμετείχαν σε διαμαρτυρία κατά της επένδυσης χρυσού στις Σκουριές και  ήρθαν αντιμέτωπες με δυνάμεις της αστυνομίας όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν αστυνομικά οχήματα που κινούνταν στην περιοχή.
 
 
 
Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Σκουριές
Δικαστικό ρεπορτάζ
Για το ίδιο θέμα
Ελεύθεροι για τον εμπρησμό στις Σκουριές