Ηλεκτρονική Έκδοση

Τις σκηνές κατέγραψε και το συνεργείο της Ναόμι Κλάιν

Τα ΜΑΤ τους απαγόρευσαν να περάσουν από δρόμο για τις Σκουριές

Αντιμέτωποι με δυνάμεις των ΜΑΤ βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής κάτοικοι της Χαλκιδικής που επιχείρησαν να περάσουν από δρόμο που οδηγεί στα μεταλλεία.

Φωτογραφία από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων στις Σκουριές Φωτογραφία από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων στις Σκουριές Η αστυνομία έκλεισε για άλλη μια φορά το δρόμο και ο επικεφαλής των ΜΑΤ συνέστησε στους κατοίκους και στον πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, Τόλη Παπαγεωργίου, να περάσουν από άλλο δρόμο.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, ο δρόμος αυτός ανοίχτηκε παράνομα, δεν έχει άδεια και δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι είναι ασφαλής.

Φωτογραφία από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων στις Σκουριές Φωτογραφία από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων στις Σκουριές Ο επικεφαλής της αστυνομίας, απαντά ότι τα θέματα που τίθενται, άπτονται του δασάρχη και του εισαγγελέα, τους οποίους όμως, όπως λέει, δεν μπορεί να τους καλέσει επειδή είναι Κυριακή. Ούτε υπεύθυνος εργοταξίου υπάρχει, όπως αναφέρει, επίσης λόγω Κυριακής. Αλλά, παρότι είναι Κυριακή, μια διμοιρία των ΜΑΤ είναι εκεί και κλείνει δημόσιο δασικό δρόμο, απαγορεύοντας την ελεύθερη διέλευση.

Τη σκηνή και το διάλογο παρακολουθούν η γνωστή συγγραφέας Ναόμι Κλάιν και τα μέλη του συνεργείου της που καταγράφουν παράλληλα για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ που γυρίζει για την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Σκουριές
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας