Ηλεκτρονική Έκδοση

Προσφυγή της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής

ΣτΕ: Δεκτό το αίτημα συνέχισης έργων στις Σκουριές

Δεκτό έκανε το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για τη συνέχιση των κατασκευαστικών έργων (εκσκαφές, βάθρα, κ.λπ.) εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της εν λόγω εταιρείας στα ορυχεία χρυσού στη θέση Σκουριές του δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

Φωτο: Αλεξάνδρα Τζαβέλλα Φωτο: Αλεξάνδρα Τζαβέλλα Η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» και το ΕΚΧ ζητούσαν από το δικαστήριο να ακυρωθεί και να ανασταλεί το σήμα του προϊσταμένου του Τμήματος Πολεοδομίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του δήμου Αριστοτέλη προς το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα Αρναίας. Το επίμαχο σήμα ανέφερε: «Παρακαλούμε σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 4067/2012 (νέος οικοδομικός κανονισμός) να διακόψετε κάθε οικοδομική εργασία στη θέση Σκουριές της Μεγάλης Παναγιάς του δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, καθώς, έπειτα από αυτοψία που διενήργησαν αρμόδιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας, διαπιστώθηκαν εκτεταμένες εκσκαφές και άλλες κατασκευές χωρίς άδεια δόμησης».

Η πρόεδρος του Ε' Τμήματος του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, Αγγελική Θεοφιλοπούλου, έκανε δεκτό το αίτημα της προσωρινής διαταγής για τη συνέχιση των έργων, ως προς το σκέλος που αφορά τις εργασίες εγκατάστασης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Τα επίμαχα έργα αφορούν εκσκαφές και την κατασκευή βάθρων για τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του μεταλλείου χρυσού. Δηλαδή, στα βάθρα αυτά θα στηριχθούν οι πυκνωτές τελμάτων, οι πυκνωτές προϊόντων, οι σφαιρόμυλοι και οι μύλοι του εργοστασίου εμπλουτισμού, οι αναγκαίες σωληνώσεις κ.λπ.

Πηγή:ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Σκουριές
Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)