Ηλεκτρονική Έκδοση

Γεωργιάδης: «Αν χρειαστεί να κλείσω νοσοκομεία, θα τα κλείσω»

«Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχω ελέγξει τα πάντα. Νοσοκομεία, ζημίες, κόστη, χρησιμότητα, κλίνες. Εάν χρειαστεί να κλείσω νοσοκομεία, θα τα κλείσω» τονίζει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με δηλώσεις του και προαναγγέλει εξονυχιστικούς ελέγχους στο πεδίο των εγκρίσεων δαπανών και σαρωτικές αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων της χώρας, μέσα στο προσεχές 15ήμερο.

Σε ό,τι αφορά, δε, τις οφειλές στον τομέα της Υγείας, σημειώνει πως αυτές είναι περί τα 1,7 δισ. ευρώ και δεσμεύεται ότι πολύ γρήγορα, ακόμη και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, θα προχωρήσει, ώστε να αποπληρωθούν.

«Είμαστε πλήρως έτοιμοι σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα. Δεν πρόκειται να ξεφύγει τίποτε» λέει ο κ. Γεωργιάδης σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» και προσθέτει:

«Θα υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις που έχει δώσει η χώρα και δεν θα ρισκάρουμε τις επόμενες δόσεις». Για δε τον ΕΟΠΥΥ, όπου παρατηρείται ογκώδες έλλειμμα, η πρόταση με την οποία ζητεί να αντιμετωπισθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, είναι οι επιστροφές των ποσών που υπερβαίνουν τις προϋπολογισθείσες δαπάνες (claw back), οι μειώσεις τιμών σε εξετάσεις και λοιπές δαπάνες περίθαλψης αλλά και οι εκτεταμένοι ποσοτικοί έλεγχοι δαπανών.

με πληροφορίες ΑΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Κυβέρνηση