Ηλεκτρονική Έκδοση

Σύγκρουση φορτηγών πλοίων νοτιοδυτικά της Άνδρου

Κανένας τραυματίας

Δύο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, επτά μίλια νοτιοδυτικά της Άνδρου, στο ακρωτήριο Καφηρέας. Δεν υπάρχουν τραυματίες. Ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο ένα πλοίο.

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου Αν και στην περιοχή ο καιρός ήταν καλός και έπνεαν άνεμοι β/α τέσσερα μποφόρ, η σύγκρουση έγινε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. 

Και τα δύο πλοία, όπως έγινε γνωστό, ήταν ελληνικών συμφερόντων

Ελεγχόμενη εισροή υδάτων, υπάρχει στο ένα απο τα δύο φορτηγά πλοία. Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο KATHERINE  με σημαία Μάλτας, ενώ τα 23 άτομα πλήρωμα, εκ των οποίων ένας Ελληνας, ανέφεραν στο Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης, ελεγχόμενη εισροή υδάτων από τρύπα που προκλήθηκε μετά τη σύγκρουση. Ήδη 17 άτομα από το πλήρωμά του, έχουν επιβιβαστεί σε σωσίβια λέμβο, ενώ τα υπόλοιπα 6 παραμένουν πάνω στο πλοίο.
 
Το φορτηγό πλοίο  KATHERINE είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Νοβοροσσίσκ της Μαύρης Θάλασσας προς την Ιταλία, φορτωμένο με σίδηρο.
 
Το άλλο πλοίο ονομάζεται BARU SATU με σημαία Παναμά. Είναι έμφορτο με ζάχαρη και 17 μέλη πλήρωμα, εκ των οποίων ένας Έλληνας τεχνικός. Είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά με προορισμό τη Βουλγαρία.
 
Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ τα πλοία παραμένουν «κολλημένα» και ακινητοποιημένα μετά τη σύγκρουση.
 
Στην περιοχή του ναυτικού ατυχήματος, τα αίτια του οποίου ακόμα δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, έχουν καταφθάσει πλωτά του λιμενικού σώματος και παραπλέοντα πλοία ενώ προς το παρόν το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης χαρακτηρίζει την κατάσταση ελεγχόμενη.
 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ναυτικά ατυχήματα/Ναυάγια