Ηλεκτρονική Έκδοση

Οδοφράγματα μετά την προφυλάκιση κατοίκων στις Σκουριές

Οι δύο κάτοικοι κατηγορούνται για εμπρηστική επίθεση

Τελευταία ενημέρωση:

Ένταση σημειώθηκε στον κόμβο Μεγάλης Παναγιάς στη Χαλκιδική, όπου κάτοικοι απέκλεισαν το δρόμο την Τετάρτη, αντιδρώντας στην προφυλάκιση δύο συγχωριανών τους, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», στις Σκουριές. Οι κάτοικοι έβαλαν φωτιά σε λάστιχα. Επενέβη η αστυνομία που διέλυσε τη συγκέντρωση των κατοίκων, οι οποίοι συνέχισαν το βράδυ τον αποκλεισμό των εισόδων της Ιερισσού.

«Πίσω από την Αστυνομία κρύβεται η εταιρεία» λένε οι κάτοικοι της Ιερισσού. «Δύο κάτοικοι μπήκαν φυλακή, μας καλούν για ελέγχους DNA, έχουν περιφράξει το βουνό σαν το Αουσβιτς». Από την άλλη πλευρά, οι εργαζόμενοι της Eldorado λένε ότι «έχουμε στοχοποιηθεί» και ότι φοβούνται την ώρα που γυρίζουν από τη δουλειά «Πίσω από την Αστυνομία κρύβεται η εταιρεία» λένε οι κάτοικοι της Ιερισσού. «Δύο κάτοικοι μπήκαν φυλακή, μας καλούν για ελέγχους DNA, έχουν περιφράξει το βουνό σαν το Αουσβιτς». Από την άλλη πλευρά, οι εργαζόμενοι της Eldorado λένε ότι «έχουμε στοχοποιηθεί» και ότι φοβούνται την ώρα που γυρίζουν από τη δουλειά

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή Πολυγύρου, δύο κάτοικοι της Ιερισσού Χαλκιδικής, ένας 25χρονος κι ένας 41 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.
 
Η είδηση της προφυλάκισης των δύο κατηγορουμένων έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες από συντοπίτες τους, που βρέθηκαν από νωρίς στο δικαστικό μέγαρο της Χαλκιδικής για να συμπαρασταθούν τους δύο άνδρες.

Μάλιστα, οι πιο θερμόαιμοι φέρονται να επιτέθηκαν στις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με χρήση χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ανήλικου, γιου ενός εκ των δύο προφυλακιστέων, που στο άκουσμα της ομόφωνης απόφασης εισαγγελέα και ανακριτή προσπάθησε να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό για να πλησιάσει τον πατέρα του.

Στην Ιερισσό χτύπησαν οι καμπάνες, σημαίνοντας συναγερμό, ενώ κάτοικοι έστησαν οδοφράγματα στις εισόδους του χωριού.

Οι δύο κατηγορούμενοι είναι μεταξύ των συνολικά είκοσι ατόμων σε βάρος των οποίων είχαν απαγγελθεί βαρύτατες κατηγορίες για την καταδρομική εμπρηστική επίθεση του περασμένου Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές.

Η εμπλοκή των δύο συγκεκριμένων ατόμων, προέκυψε από τις τηλεφωνικές επαφές που φέρονται ότι είχαν με συγκατηγορούμενούς τους, χωρίς, όμως, να υπάρχουν απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες.

Συνολικά έχουν προφυλακιστεί για την υπόθεση τέσσερα άτομα, ενώ κάποιοι άλλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Οι πρώτες προφυλακίσεις έγιναν τον περασμένο Απρίλιο, όταν το δρόμο προς τις φυλακές πήραν ένας 33χρονος κι ένας 44χρονος.

Στον πρώτο βρέθηκε γενετικό υλικό σε σκούφο που είχε εντοπιστεί κοντά στο σημείο της επίθεσης, ενώ στην κατοχή του δεύτερου βρέθηκε μία καραμπίνα, η βαλλιστική εξέταση της οποίας 'έδειξε' ότι είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Σκουριές