Ηλεκτρονική Έκδοση

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ

Η λίστα διαθεσιμότητας για τους 2.122 καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης

Δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας, στο σύστημα της Διαύγειας, η λίστα της διαθεσιμότητας για τους 2.122 εκπαιδευτικούς της τεχνικής εκπαίδευσης καθώς και οι λίστες των 302 καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης και των 25 που εργάζονται στην Σιβιτανίδειο Σχολή που εξαιρέθηκαν από το καθεστώς της διαθεσιμότητας, σύμφωνα με τα κριτήρια του υπουργείου, ενώ οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων δεν συμπεριλαμβάνονται στις εξαιρέσεις.

Η λίστα όσων τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας
 
Η λίστα όσων εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα
 
Η λίστα για τη Σιβιτανίδειο
 
 
 
Το 60% των 2.122 καθηγητών, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, θα καλύψουν τα κενά στον τομέα της Υγείας, ενώ το υπόλοιπο 40% θα στελεχώσει διοικητικές θέσεις στις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά θα εργασθεί και ως ωρομίσθιο προσωπικό στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ της χώρας με σκοπό να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους οι μαθητές των υπό κατάργηση ειδικοτήτων της Γ' ΕΠΑΛ και της Β' ΕΠΑΣ.
 
Μεταξύ των εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα, τυγχάνει να είναι και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης κ. Θέμις Κοτσιφάκης. 
 
Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ αναφέρει χαρακτηριστικά: «2.122 εκπαιδευτικοί της Τεχνικής - Επαγγελματικής Εκπαίδευσης μπαίνουμε σήμερα σε διαθεσιμότητα και στον προθάλαμο της απόλυσης, ελέω μιας ανηλεούς κυβέρνησης και της τρόικας. 302 έμπειροι και προσοντούχοι εκπαιδευτικοί μετατρέπονται σε διοικητικούς υπαλλήλους. Το 33% των μαθητών (πάνω από 20.000 ανά έτος) στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ δεν θα βρίσκουν τις ειδικότητες που θα ήθελαν να σπουδάσουν στο δημόσιο σχολείο. 9 πολυδάπανα εργαστήρια στα τεχνικά σχολεία θα αχρηστευτούν. Οι ιδιώτες σχολάρχες θριαμβολογούν. Δεν θα ξεχνούν να καλούν σε όλα τα εγκαίνια των νέων τμημάτων τους τον Υπουργό Παιδείας. Ίσως τον ανακηρύξουν και επίτιμο ευεργέτη τους. 153 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έβαλαν την υπογραφή στο έγκλημα. Κατά των 2122 εκπαιδευτικών (αλλά και των 302), των οποίων διαλύεται η εργασιακή και οικογενειακή ζωή. Κατά των χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους. Άλλωστε ποιος νοιάζεται για τα φτωχά παιδιά του λαού μας; Τα δικά τους παιδιά δεν σπουδάζουν  στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ…  Ήδη μετράμε  την απώλεια της συνάδελφου μας από τη Λάρισα, που είναι θύμα αυτής της βάρβαρης πολιτικής».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

1 Ο/Η DIMITRIS OIKONOMIDIS έγραψε: (πριν 6 έτη)
Γεια σας ! Ονομάζομαι Δημήτρης Οικονομίδης κι επειδή αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη Λέρο στους γονείς μου, λόγω του ότι μου τελείωσαν τα λεφτά και δεν μπορώ να μένω Αθήνα (κάνω οικονομίες), μπορεί κανείς να μου πεί εάν απολήθηκα η' αν θέθηκα σε διαθεσιμότητα ? Ανήκω στα ΕΠΑΛ Φιλαδέλφειας ! Ευχαριστώ !
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 1

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετακινήσεις/Μεταθέσεις/Διαθεσιμότητα/Απολύσεις
Εκπαιδευτικοί/Καθηγητές
Υπουργείο Παιδείας