Ηλεκτρονική Έκδοση

Λαθρεμπόριο με 645 δέρματα λύκων σε πτήση Αθήνα-Πεκίνο

Μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίου υπολειμμάτων προστατευόμενων ζώων

Στην κατάσχεση 645 δερμάτων λύκων προέβησαν πριν από λίγες μέρες οι κινεζικές αρχές στο διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου. Οι σάκοι με τα δέρματα μεταφέρθηκαν μέσω πτήσης που έφτασε στην κινεζινή πρωτεύουσα στις 29 Ιουλίου, προερχόμενη από το «Ελ.Βενιζέλος».

Οι κινεζικές αρχές ερευνούν την προέλευση του λαθρεμπορικού φορτίου με 645 δέρματα λύκων που έφτασαν με πτήση Αθήνα-Πεκίνο 8/8/2013 Φωτ.: Reuters Οι κινεζικές αρχές ερευνούν την προέλευση του λαθρεμπορικού φορτίου με 645 δέρματα λύκων που έφτασαν με πτήση Αθήνα-Πεκίνο 8/8/2013 Φωτ.: Reuters Όπως αναφέρει το EnetEnglish.gr, τα δέρματα ήταν κρυμμένα σε σάκους που είχαν σήμανση ότι περιείχαν υπολείμματα δερμάτων. 

Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, πρόκειται για το μεγαλύτερο φορτίο λαθρεμπορίου προϊόντων που προέρχονται από απειλούμενα είδη, και που έχουν κατασχεθεί στη χώρα, εδώ και μια δεκαετία.

Θεωρείται αμφίβολο αν όλα αυτά τα δέρματα προέρχονται από λύκους της ελληνικής υπαίθρου, καθώς εκτιμάται ότι ο πληθυσμός των λύκων στην Ελλάδα αριθμεί γύρω στα 700 ζώα.

Το φορτίο με τα δέρματα των λύκων ανακαλύφθηκε μετά από εξέταση με ακτίνες Χ, σε 30 σάκους που υποτίθεται ότι περιείχαν ρετάλια από άλλες γούνες. Φωτ.: Reuters Το φορτίο με τα δέρματα των λύκων ανακαλύφθηκε μετά από εξέταση με ακτίνες Χ, σε 30 σάκους που υποτίθεται ότι περιείχαν ρετάλια από άλλες γούνες. Φωτ.: Reuters Έλεγξαν το φορτίο γιατί τους φάνηκε πολύ φτηνό

Σύμφωνα με όσα έχουν μεταδοθεί ως τώρα, το φορτίο ήταν πακεταρισμένο σε 30 σάκους, είχε συνολικό βάρος 1,4 τόνο και είχε κοστολογηθεί, σύμφωνα με τα έγγραφα που το συνόδευαν, για 3.700 δολάρια.

Η χαμηλή τιμή του φορτίου ήταν αυτή που αναφέρεται πως κίνησε το ενδιαφέρον των αρχών και τους έκανε να ελέγξουν με ακτίνες Χ το περιεχόμενο των σάκων και να ανακαλύψουν ότι ο καθένας είχε από περίπου 20 δέρματα καλυμμένα με ρετάλια από άλλες γούνες.

Επρόκειτο για γούνες κυρίως από καφέ λύκους, αλλά υπήρχαν επίσης μαύροι και γκρίζοι. 

Οι αρχές ερευνούν την εμπλοκή μιας διεθνούς μεταφορικής εταιρείας με κινεζική έδρα. Υπολογίζεται ότι το φορτίο είχε πραγματική αξία γύρω στα 250.000 ευρώ (1 εκατ. γιουάν).

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Κίνα
Λαθρεμπόριο
Θέματα ζώων