Ηλεκτρονική Έκδοση

Κλήση σε 27 για επεισόδια στη Χαλκιδική

Εξηγήσεις για επεισόδια που συνέβησαν τους τελευταίους μήνες στη βορειοανατολική Χαλκιδική και συνδέονται με τις αντιδράσεις κατά τις εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές καλούνται να δώσουν την Παρασκευή 27 άτομα, στην πλειονότητά τους κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με τις κλήσεις που έλαβαν καλούνται να καταθέσουν ανωμοτί, δηλαδή ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Η εμπλοκή τους σε αξιόποινες πράξεις προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση, ενώ μόλις πριν από λίγες μέρες,

Στις 12 Σεπτεμβρίου, διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Χαλκιδικής με βάση την οποία καλούνται τα εμπλεκόμενα πρόσωπα να καταθέσουν μεταξύ άλλων για τον τραυματισμό αστυνομικών μετά από κινητοποίηση στο δάσος τού Κάκαβου, την καταγγελία για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Ι.Χ. αυτοκίνητο συγγενικού προσώπου εργαζόμενου στα μεταλλεία κ.ά.

Τα αδικήματα που διερευνά η Εισαγγελία είναι αυτά της εγκληματικής οργάνωσης, της βαριά σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της κατασκευής και προμήθειας εκρηκτικών, της έκρηξης, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της διατάραξης κοινή ειρήνης, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Σκουριές