Ηλεκτρονική Έκδοση

Αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή οι πρώτοι 4 για τις Σκουριές

Με υπομνήματα, στα οποία αρνούνται κάθε εμπλοκή τους σε αξιόποινες πράξεις, κατέθεσαν στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, οι πρώτοι τέσσερις από τους συνολικά 27 ύποπτους, που καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για επεισόδια στη Χαλκιδική, συνδεόμενα με τις αντιδράσεις για την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή.

Η εμπλοκή τους σε αξιόποινες πράξεις προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση, και σύμφωνα με πληροφορίες η ογκωδέστατη δικογραφία - αριθμεί πάνω από 2500 σελίδες - περιλαμβάνει και συνομιλίες των εμπλεκόμενων προσώπων που καταγράφηκαν ύστερα από άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου.

Οι τέσσερις ύποπτοι, κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής και μεταξύ αυτών μία εγκυμονούσα γυναίκα, δεν παρουσιάστηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης και εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους.

Στις 12 Σεπτεμβρίου, διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Χαλκιδικής με βάση την οποία καλούνται τα εμπλεκόμενα πρόσωπα να καταθέσουν ανωμοτί, δηλαδή ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, μεταξύ άλλων για τον τραυματισμό αστυνομικών μετά από κινητοποίηση στο δάσος τού Κάκαβου, την καταγγελία για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Ι.Χ. αυτοκίνητο συγγενικού προσώπου εργαζόμενου στα μεταλλεία κ.ά.

Τα αδικήματα που διερευνά η Εισαγγελία είναι αυτά της εγκληματικής οργάνωσης, της βαριά σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της κατασκευής και προμήθειας εκρηκτικών, της έκρηξης, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της διατάραξης κοινή ειρήνης, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Την Παρασκευή είναι προγραμματισμένο να καταθέσουν οι υπόλοιποι 23.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Σκουριές
Δικαστικό ρεπορτάζ