Έντυπη Έκδοση

Δ. Νεοχωρίου: Φυσιολογική η ποσότητα αρσενικού στο νερό

Το πρόβλημα της εμφάνισης υψηλών συγκεντρώσεων αρσενικού στο νερό του Νεοχωρίου του δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής λύθηκε εδώ και 20 μέρες. Σε ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας, αναφέρει ότι η ποσότητα αρσενικού που ανιχνεύτηκε στο νερό του Νεοχωρίου στις πρόσφατες μετρήσεις κυμαινόταν από 11-28 mg/λίτρο, ενώ σήμερα έπεσε στα 10 mg/λίτρο.

«Η ποσότητα αυτή σε καμία περίπτωση δεν δύναται να χαρακτηριστεί θανατηφόρα, τοξική ή δηλητηριώδης, όπως δυστυχώς κάποιοι προσπάθησαν να παρουσιάσουν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου. Και επισημαίνεται ότι: «Σύμφωνα με τους επιστήμονες του ΙΓΜΕ, η περιεκτικότητα σε όποια βαρέα μέταλλα οφείλεται σε γηγενή στοιχεία του εδάφους, είναι τμήμα της φύσης και δεν πρέπει να συγχέεται με ανθρωπογενείς δραστηριότητες».

«Από τα τέλη του 2012 εντοπίστηκε αύξηση του αρσενικού στο δίκτυο υδροδότησης», λέει στην «Ε» εκπρόσωπος των κατοίκων του Νεοχωρίου.

Κατηγορεί τη δημοτική αρχή για παραπλάνηση των κατοίκων, αποσιώπηση και συγκάλυψη του προβλήματος και επισημαίνει ότι το αρσενικό παραμένει στον ανθρώπινο οργανισμό και δεν αποβάλλεται. Οπως λέει, οι κάτοικοι εξακολουθούν να μην πίνουν νερό από τις βρύσες των σπιτιών, και συνεχίζουν να προμηθεύονται νερό από επίγειες πηγές και βρύσες, που το κουβαλούν με μπιτόνια.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ)
Νερό/Υδροδότηση
Θεσσαλονίκη