Ηλεκτρονική Έκδοση

Προφυλακιστέος ο συνοδηγός του Γ. Ρουπακιά

Στον ανακριτή την Τρίτη ο Ρουπακιάς

Προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 32χρονος, που φέρεται να ήταν στο αυτοκίνητο μαζί με τον χρυσαυγίτη δολοφόνο του Π. Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά.

Ο Ρουπακιάς έχει ισχυριστεί πως υπήρξε «απλός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής». Οι μαρτυρίες τον διαψεύδουν Ο Ρουπακιάς έχει ισχυριστεί πως υπήρξε «απλός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής». Οι μαρτυρίες τον διαψεύδουν

Ο 32χρονος, που απολογήθηκε στην 6η ανακρίτρια Πειραιά αλλά και στον εισαγγελέα, είχε ξεχάσει το κινητό του και την αστυνομική του ταυτότητα στο αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά και όπως είχε υποστηρίξει, είχε συναντηθεί με τον Γ. Ρουπακιά προκειμένου να λάβει έντυπο υλικό για να το μοιράσει στην περιοχή την επόμενη ημέρα. Σε βάρος του, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία.
 
Η συνήγορος του κατηγορουμένου σε δηλώσεις της τόνισε: «Σεβόμαστε την κρίση των δικαστικών Αρχών, αλλά θεωρούμε την απόφαση σχετικά με την προσωρινή κράτηση του εντολέα μας άδικη, διότι δεν αποδεικνύεται από κανένα απολύτως στοιχείο η φυσική του παρουσία στον χώρο». Ανέφερε ότι για το θέμα έχουν δοθεί στις ανακριτικές και εισαγγελικές Αρχές πλήρεις εξηγήσεις και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία κατάθεση που να μπορεί να επιβεβαιώνει τη φυσική παρουσία του 32χρονου στον χώρο.
 
Παράλληλα, ενώπιον του ανακριτή που εξετάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής παρουσιάζεται την Τρίτη ο Γιώργος Ρουπακιάς, κληθείς να απολογηθεί για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. 
 
Ο Γ.Ρουπακιάς, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Μαλανδρίνου, καλείται να δώσει εξηγήσεις για τη δομή και τη διεύθυνση της Χρυσής Αυγής.
 
Στο μεταξύ, σχετικά με την επίθεση εναντίον στελεχών του ΚΚΕ και του συνδικάτου μετάλλου στο Πέραμα από μέλη της Χρυσής Αυγής, δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ αναμένεται η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κατηγορουμένων στην υπόθεση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξαν προπαρασκευαστικές συνομιλίες πριν την επίθεση.
 
Για την αιματηρή επίθεση στο Πέραμα κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι τρεις από τους τέσσερις που είχαν αναγνωριστεί από τα θύματα ότι συμμετείχαν στην ομάδα της Χρυσής Αυγής που τους επιτέθηκε με ρόπαλα, τα μεσάνυχτα της 12ης Σεπτεμβρίου στη διάρκεια αφισοκόλλησης στο Πέραμα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των προφυλακισθέντων, κατά την απολογία του στον ανακριτή, δεν αρνήθηκε τη συμμετοχή του στη Χρυσή Αυγή, στην τοπική οργάνωση του Περάματος.
 
Για τις συνθήκες της επίθεσης είπε ότι δεν επιτέθηκαν εκείνοι, αλλά ότι δέχτηκαν επίθεση από τα μέλη του ΠΑΜΕ, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι «εκείνοι ήταν οι κουκουλοφόροι».
 
Σχετικά με το άτομο που αφέθηκε ελεύθερο δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία, καθώς μπορεί να βρέθηκε στο σημείο, αλλά δεν εξακριβώθηκε ότι συμμετείχε στην επίθεση.
 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Χρυσή Αυγή
Για το ίδιο θέμα
Ακόμα μια προφυλάκιση για τη Χ.Α.