Ηλεκτρονική Έκδοση

Αποφυλακίστηκαν δύο κάτοικοι της Χαλκιδικής

Είχαν προφυλακιστεί κατηγορούμενοι για εμπρησμό στις Σκουριές

Ελεύθεροι μετά από έξι μήνες προφυλάκισης αφέθηκαν τη Δευτέρα δύο από τους τέσσερις κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής που είχαν προφυλακιστεί κατηγορούμενοι για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», στις Σκουριές.

Κατηγορούνται ότι συμμετείχαν ή έδρασαν υποστηρικτικά στην ομάδα δραστών που πυρπόλησαν το εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», και πυροβόλησαν εναντίον των υπαλλήλων ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης στις 17 Φεβρουαρίου.

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν απολογηθεί τον περασμένο Απρίλιο για την συγκεκριμένη υπόθεση και έκτοτε παρέμεναν προφυλακισμένοι στις φυλακές Διαβατών.

Το δικαστικό συμβούλιο, μετά τη συμπλήρωση του 6μήνου της προσωρινής κράτησης, αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους μέχρι να οριστεί η δίκη, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα όπου διαμένουν.

Για το ίδιο περιστατικό είχαν κριθεί προφυλακιστέοι, το περασμένο καλοκαίρι, άλλοι δύο κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, για τους οποίους, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα αιτήσεις για την άρση του μέτρου της προσωρινής κράτησης.

Συνολικά για την υπόθεση κατηγορούνται 20 άτομα, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, μεταξύ αυτών της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ μέχρι στιγμής έχουν απολογηθεί επτά εξ αυτών.

Για την υπόθεση ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Παναγής Γιαννάκης, ζητεί τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών προκειμένου να οριστεί ειδικός εφέτης ανακριτής που θα αναλάβει την ποινική διερεύνηση του εμπρησμού στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.».

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Σκουριές
Για το ίδιο θέμα
76χρονη σε απολογία για παράνομη βία!