Έντυπη Έκδοση

Με διαρροές πέρασε το δώρο στους καναλάρχες

Με απουσίες «υψηλών» προσώπων, αλλά και αξιοσημείωτα «όχι» ψηφίστηκε χθες η τροπολογία με την οποία νομιμοποιούνται από το «παράθυρο» τα τηλεοπτικά κανάλια με πρόσχημα το ψηφιακό σήμα.

Κατά της τροπολογίας ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αλλά και ο Απόστολος Κακλαμάνης, ενώ απουσίαζε ο Κώστας Καραμανλής που τηρεί πάντα την κοινοβουλευτική τάξη και συμμετέχει στις ψηφοφορίες. Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πηγές η απουσία του δεν ήταν τυχαία.

Απουσία με νόημα θεωρείται μάλλον και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού ο οποίος είχε εκφράσει ενστάσεις για τη ρύθμιση.

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκε τελικά και η ΔΗΜΑΡ. Ωστόσο η απόφαση για τήρηση «χαλαρής» ψήφου κράτησε εκτός Ολομέλειας αρκετούς βουλευτές του κόμματος. Απουσίαζαν συγκεκριμένα ο πρόεδρος Φώτης Κουβέλης, η Μαρία Ρεπούση, ο Γιάννης Πανούσης, ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο Γιώργος Κυρίτσης και η Νίκη Φούντα.

Λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης κατέθεσε νομοτεχνική βελτίωση με την οποία ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών η 31η Δεκεμβρίου 2014 αντί της 30ής Ιουνίου του 2015.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Νομοσχέδια
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
TV & Media