Ηλεκτρονική Έκδοση

Αποφυλακίστηκαν δύο κάτοικοι της Ιερισσού

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν μετά από τρεις μήνες κράτησης, δύο ακόμη κάτοικοι της Ιερισσού Χαλκιδικής, που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση του περασμένου Φεβρουαρίου στο εργοτάξιο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές.

Οι δικαστικές αρχές του Πολυγύρου Χαλκιδικής έκαναν δεκτό το αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής τους κράτησης με άλλους περιοριστικούς όρους κι έτσι αποφυλακίστηκαν.

Συγκεκριμένα τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα καθώς και χρηματική εγγύηση, ύψους 8.000 ευρώ στον έναν και 1.500 ευρώ στον άλλο.

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν απολογηθεί τον περασμένο Ιούλιο στον ανακριτή Πολυγύρου, αρνούμενοι οποιαδήποτε εμπλοκή τους στην εμπρηστική επίθεση, χωρίς όμως να πείσουν ανακριτή και εισαγγελέα, που τους έκριναν προφυλακιστέους και έκτοτε κρατούνταν στις δικαστικές φυλακές Διαβατών.

Οι δύο Ιερισσώτες επέστρεψαν νωρίτερα στο χωριό τους, όπου έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από συντοπίτες τους.

Πριν από περίπου ένα μήνα είχαν αποφυλακιστεί οι άλλοι δύο κάτοικοι της Ιερισσού που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση. Συγκεκριμένα, κατηγορούνται ότι συμμετείχαν ή έδρασαν υποστηρικτικά στην ομάδα δραστών που πυρπόλησαν το εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», και πυροβόλησαν εναντίον των υπαλλήλων ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης στις 17 Φεβρουαρίου.

Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι είχαν συμπληρώσει το 6μηνο της προσωρινής κράτησης και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πολυγύρου, με βούλευμά του, αποφάσισε να τους αφήσει υπό όρους ελεύθερους μέχρι να οριστεί η δίκη.

Στο μεταξύ, αποφασιστικής σημασίας για την περαιτέρω ποινική διερεύνηση της εμπρηστικής επίθεσης στο εργοτάξιο των Σκουριών θα αποτελέσει η απόφαση που θα λάβει η Ολομέλεια Εφετών Θεσσαλονίκης, η οποία αναμένεται να συγκληθεί τις προσεχείς ημέρες, για να αποφανθεί εάν θα κάνει δεκτό το αίτημα του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Π. Γιαννάκη που ζήτησε να οριστεί εφέτης ειδικός ανακριτής για την υπόθεση.

Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 20 άτομα, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα -μεταξύ αυτών της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης- από τους οποίους έως τώρα έχουν απολογηθεί οι επτά.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Απριλίου η αστυνομία είχε εισαβάλει σε σπίτια στην Ιερισσό προχωρώντας στη σύλληψη δύο κατοίκων, που βρίσκονται μεταξύ των κατηγορουμένων για τον εμπρησμό. 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

1 Ο/Η kitsos έγραψε: (πριν 7 έτη)
Καλή λευτεριά παιδιά!!
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 1

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Σκουριές
Εξόρυξη χρυσου