Έντυπη Έκδοση

6 ερωτήσεις γιατρών στον υπουργό Υγείας

Τα αποτελέσματα των εκλογών στον ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Αττικής:
Αγωνιστικό Μέτωπο (ΣΥΡΙΖΑ), 377 ψήφοι, 6 έδρες.
Ενωτικό Ιατρικό Ψηφοδέλτιο (Ν.Δ.), 306 ψήφοι, 4 έδρες.
Συμμαχία Αλληλεγγύη (ΠΑΣΟΚ) 102 ψήφοι, 2 έδρες.
ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) 68 ψήφοι, 1 έδρα.
ΑΙΚ (ανεξάρτητοι αντιμνημονιακοί) 40 ψήφοι.
ΑΡΣΙ (εξωκοινοβουλευτική Αρισερά) 32 ψήφοι.

«Απάντηση στον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη» απηύθυνε το Αγωνιστικό Μέτωπο, που επικράτησε στις εκλογές του Σωματείου Γιατρών Αττικής ΕΟΠΥΥ. Οπως αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Τρικυμία στο κρανίο προκάλεσαν τα αποτελέσματα των εκλογών στο Σύλλογο Γιατρών των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ στον υπουργό κ. Αδωνι Γεωργιάδη.

Αντί να πάρει το μήνυμα των γιατρών, πως δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν άλλο την κοροϊδία, τον αποπροσανατολισμό και την υποβάθμιση του δημόσιου και κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος και των λειτουργών του, προσπαθεί με αστειότητες να "θολώσει" τα νερά σε σχέση με τις θέσεις του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΟΠΥΥ, με τις οποίες επικράτησε στις εκλογές του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ.

Με την "απειλή" πως αφού οι γιατροί "ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ", θα εφαρμόσει αυτός το... πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), προσπαθεί απελπισμένα να αποκρύψει πως η δέσμευσή του είναι αποκλειστικά να εκτελεί πειθήνια τις επιταγές του Μνημονίου και της τρόικας. Ο κύριος Γεωργιάδης έχει επιλέξει το σχέδιο της task force το οποίο προβλέπει κλείσιμο δομών του ΕΟΠΥΥ και διαθεσιμότητες χιλιάδων γιατρών.

Αυτό που κυρίως κάνει τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να αγωνιούν και να εξεγείρονται είναι η προοπτική κλεισίματος των πολυϊατρείων και η απώλεια της εργασιακής τους υπόστασης.

Ο κ. υπουργός οφείλει να μην ξεχνά πως υπηρετεί πιστά τις μνημονιακές επιλογές της κυβέρνησης και να απαντήσει χωρίς υπεκφυγές.

1. Υιοθετεί ή όχι το σχέδιο της task force που προβλέπει υποχρηματοδότηση, κλείσιμο μονάδων και διαθεσιμότητες εργαζόμενων;

2. Ποια είναι η πρόταση της κυβέρνησης;

3. Ποια είναι η πρόβλεψη για χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ;

4. Τι θα γίνει με τις υπάρχουσες δημόσιες δομές;

5. Ποιο θα είναι το μέλλον όλων των εργαζόμενων σε αυτές;

6. Τι θα γίνει με τις παροχές στους ασφαλισμένους-ασθενείς και την κάλυψη των ανασφάλιστων;

Η αποφασιστική αντίσταση, ο ενωτικός αγώνας με τους άλλους κλάδους εργαζόμενων στον ΕΟΠΥΥ και τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ, αλλά και η άμεση ενημέρωση και συσπείρωση των τοπικών κοινωνιών αποτελούν τη μοναδική ελπίδα. Τίποτα δεν έχει χαθεί, μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Ελεύθερο βήμα