Έντυπη Έκδοση

«Αττικόν»: Υλικά τέλος, στοπ στα χειρουργεία * Αδωνις: Απλώς υπηρεσιακό το ζήτημα...

Χωρίς υλικά έμεινε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, το «Αττικόν», με αποτέλεσμα να τιναχθούν στον αέρα εισαγωγές και χειρουργεία! Δείγμα της... ορθής λειτουργίας του ΕΣΥ. Μπορεί ο ίδιος ο διοικητής του νοσοκομείου «Αττικόν», Ηλίας Λαμπίρης, με επιστολή του προς τους διευθυντές των κλινικών να ζητούσε να διακόψουν τις εισαγωγές και τα χειρουργεία για μία εβδομάδα επειδή τελείωσαν οι πιστώσεις και υλικά δεν υπήρχαν ούτε καλά καλά για τα επείγοντα, για τον Αδωνι Γεωργιάδη όμως ήταν απλώς ένα ζήτημα... υπηρεσιακό που λύθηκε άμεσα.

Σε υπηρεσιακές διαφωνίες απέδωσε τη διακοπή λειτουργίας των χειρουργείων στο «Αττικόν» ο Αδωνις Γεωργιάδης όπως έγραψε, κατά τη συνήθη τακτική του, στο twitter, ενώ η 2η Υγειονομική Περιφέρεια διαβεβαιώνει ότι η λειτουργία του νοσοκομείου θα συνεχισθεί κανονικά.

Αιτία των προβλημάτων στο «Αττικόν» είναι η έλλειψη των κονδυλίων του νοσοκομείου, που δεν επιτρέπει πλέον να αγορασθούν ούτε τα βασικά υλικά.

ΟΙ πιστώσεις τελείωσαν, ενώ εδώ και μέρες ο διοικητής ενημέρωνε προφορικά τους γιατρούς ότι αναλώσιμα τέλος και πρέπει να διακόψουν εισαγωγές και χειρουργεία.

Πάντως, από την πλευρά της η 2η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) δήλωσε πως «λάβαμε γνώση ότι τις προηγούμενες ημέρες διαφάνηκε ενδεχόμενο πρόβλημα ρευστότητας, όσον αφορά την προμήθεια υγειονομικού υλικού στο ΠΓΝ "Αττικόν".Το πρόβλημα λύθηκε με τη συνεργασία της Οικονομικής Υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας. Κατόπιν τούτου, η λειτουργία του ΠΓΝ "Αττικόν" συνεχίζεται κανονικά».

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία, τα υλικά για τον τομέα της γενικής χειρουργικής κοστίζουν ετησίως 500.000 ευρώ, 2 εκατ. ευρώ κοστίζουν τα ορθοπεδικά υλικά το χρόνο, ενώ άλλα 2 εκατ. είναι το κόστος για τα αναλώσιμα των αγγειοχειρουργικών επεμβάσεων.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

5 σχόλια

1 Ο/Η Γιάννης Κ. έγραψε: (πριν 6 έτη)
Ο Άδωνις επαναλαμβάνει σε άλλη εκδοχή το "ζήσε μαύρε μου να φας το Μάη τριφύλλι". Εύχομαι όμως να φάει σύντομα "μαύρο" γιατί λειτουργεί ως γενίτσαρος.
2 Ο/Η chris έγραψε: (πριν 6 έτη)
ξεφτιλες
3 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 6 έτη)
Δηλ λύθηκε το πρόβλημα. Ξεμείνανε, το πήρανε χαμποάρι έστω με το ζόρι,στο υπουργείο, το φτιάξανε. Η είδηση ποιά είναι; Ότι τελικά θα γίνονται κανονικά τα χειρουργία;
4 Ο/Η θοδωρος έγραψε: (πριν 6 έτη)
ενας γιατρος ρε, ενας γιατρος,,,,, να τον κοιταξει επειγοντος.
5 Ο/Η ALFA έγραψε: (πριν 6 έτη)
Ο υπουργός υγείας δυστυχώς λέει ψέματα .Αλλά το
πρώτο που πρέπει να κυνηγήσει είναι τους γιατρούς
που δωροδοκούνται και φυσικά και αυτους που δωροδοκούν ,έστω
και λιγότερο. Πρέπει να ελέγχει και τα οικονομικά τους. Εκεί στον
ΕΟΠΥΥ κοροιδεύουν. Τώρα τι φταίει πρέπει να το βρεί. Αυτός ο συνδικαλισμός θα μας φάει. Όσον αφορά τα ψέματα που λέει είναι
πολλά ότι πχ η περίθαλψη είναι καλή .Η υγεία είναι υπό διάλυση .
Πρέπει να δεί τι θα κάνει δενπάει άλλο . Να βρεί λύσεις και όχι
δικαιολογίες.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 5

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΣΥ
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας