Έντυπη Έκδοση

Συνωστισμός και παράπονα Τούρκων για το σπίτι του Κεμάλ

Γέμισε από Τούρκους επισκέπτες το τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης την περασμένη Κυριακή.

Πολύ μεγάλος αριθμός Τούρκων ήρθαν στη Θεσσαλονίκη και στο μουσείο - σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, για την 75η επέτειο από το θάνατο του ιδρυτή και πρώτου προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας. Μεταξύ των επισκεπτών ήταν και ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, βουλευτές και δημοσιογράφοι.

Καταγγελίες

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Μιλιέτ», οι Τούρκοι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν ότι οι ελληνικές τελωνειακές αρχές τους καθυστέρησαν εσκεμμένα στα σύνορα, στον έλεγχο διαβατηρίων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Τούρκοι υπήκοοι, που ταξίδευαν με τρένο, ήθελαν να βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και στο τουρκικό προξενείο στις 9.05 το πρωί, την ώρα δηλαδή που ξεψύχησε ο Κεμάλ Ατατούρκ, πριν από 75 χρόνια. Μάλιστα, αναφέρει το δημοσίευμα, ο Μ. Μουεζίνογλου, προκειμένου να βρίσκεται στο σπίτι - μουσείο του Κ. Ατατούρκ τη συγκεκριμένη ώρα, αποβιβάστηκε από το τρένο και έφτασε οδικώς στη Θεσσαλονίκη. Επικοινώνησε επίσης με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για να διευθετηθεί το ζήτημα, αλλά χωρίς να υπάρξει λύση.

Η εφημερίδα «Μιλιέτ» χαρακτηρίζει «ντροπή για την Ελλάδα, μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να προσπαθεί να αποτρέψει να τιμηθεί η επέτειος του Κεμάλ Ατατούρκ». Οι Τούρκοι υπήκοοι έφτασαν τελικά στη Θεσσαλονίκη και κατέκλυσαν τον αύλειο χώρο του τουρκικού προξενείου, όπου βρίσκεται το σπίτι του Κ. Ατατούρκ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Διαδηλώσεις
Ναοί/Ιστορικά κτίσματα
Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι
Θεσσαλονίκη