Ηλεκτρονική Έκδοση

Νέο χτύπημα στην Υγεία

Η ψύχωση των περικοπών αδειάζει τα ψυχιατρεία

ΜΑΤ στο Δαφνί - Οι Εργαζόμενοι διαμαρτύρονται στην Λ.Καβάλας

Τελευταία ενημέρωση:

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, το υπουργείο Υγείας έθεσε σήμερα σε καθεστώς διαθεσιμότητας εκατοντάδες γιατρούς και εργαζόμενους στο Δαφνί, το Δρομοκαΐτειο και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι οι ασθενείς από τα τμήματα που θα κλείσουν θα προωθηθούν σε κλινικές νεοεισερχομένων. Στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο Δαφνί, η κυβέρνηση απάντησε στέλνοντας τα ΜΑΤ.

Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής - Φωτογραφία αρχείου Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής - Φωτογραφία αρχείου

Εργαζόμενοι στο Δαφνί παραμένουν από το πρωί στην πύλη του νοσοκομείου, καταλαμβάνοντας και μέρος του οδοστρώματος, και μοιράζουν ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους. Γύρω στις 14.00 στο σημείο έκαναν την εμφάνισή τους και τα ΜΑΤ, προαναγγέλοντας συλλήψεις αν οι εργαζόμενοι επιχειρήσουν να κλείσουν το δρόμο. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο σημείο αδιαλείπτως. 
 
Εντός της ημέρας οι εργαζόμενοι αναμένεται να συνεδριάσουν για να αποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους. Νωρίτερα, εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους καταλαμβάνοντας λωρίδες του οδοστρώματος της λεωφόρου Καβάλας, μπροστά από το νοσοκομείο. 
 
Στο Δαφνί νοσηλεύονται περισσότεροι από 1.000 ασθενείς, ενώ εργάζονται περίπου 1.500 εργαζόμενοι.
 
Πληροφορίες της "Ε" αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις τις τελευταίες ημέρες για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της τρόικας. Εκτιμάται ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα ετοιμαστούν οι κατάλογοι με τα ονόματα των εργαζομένων που θα μπουν σε διαδικασία διαθεσιμότητας. Πρόκειται για 150 εργαζόμενους στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, 83 εργαζόμενους στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ενώ λιγότερο ξεκάθαρη είναι η κατάσταση στο «Δρομοκαΐτειο» καθώς πρόκειται για κληροδότημα και υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις.
 
Θα ξεφορτωθούν και ασθενείς
 
Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία, όπως ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι, κάποια τμήματα θα κλείσουν και οι ασθενείς τους θα προωθηθούν σε κλινικές που δέχονται νεοεισερχόμενους,. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε ο διευθυντής του ΨΝΑ και την μετέφερε στους εργαζομένους, στο Δαφνί προτείνεται να κλείσουν το 1ο, 2ο και 3ο τμήμα και οι ασθενείς θα μεταφερθούν στις ψυχιατρικές κλινικές του Σωτηρία, της Πολυκλινικής Αθηνων και του Σισμανόγλειο.
 
Λόγω των εξελίξεων και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι δεν είχε λάβει μέρος στις συσκέψεις και ενημερωθεί για τους σχεδιασμούς, παραιτήθηκε ο ο διοικητής του ΨΝΑ Όθων Χαραλαμπάκης, ο οποίος, ομως είχε ήδη αποφασιστεί να αντικατασταθεί.
 
Αναδίπλωση του υπ.Υγείας
 
Συζήτηση "από το μηδέν" το πρωί της Δευτέρας προανήγγειλε η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, μετά τις σημερινές κινήσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων. Όπως είπε, η ίδια δεν ήταν ενήμερη για την απόφαση της κοινοποίησης των διαθεσιμοτήτων επειδή απουσίαζε. Είπε επίσης ότι ο υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, θα ανακαλέσει τις σχετικές αποφάσεις μέχρι να ληφθούν νεότερες.
 
 

Το κυλικείο στο Δρομοκαϊτειο Ψυχιατρείο - Φωτογραφία αρχείου Το κυλικείο στο Δρομοκαϊτειο Ψυχιατρείο - Φωτογραφία αρχείου

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

4 σχόλια

1 Ο/Η GIANNIS O KRIS έγραψε: (πριν 7 έτη)
Τώρα τι ψαχνουμε αφού ο Αδωνης το ειπε καθαρά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας αγαντάρουν τους φαρμακοβιομηχάνους , εσεις ζητάτε να θεραπευτούν οι ψυχικά ασθενείς; αυτοί ετσι κι αλλιώς δε μας χρειάζονται,οπότε ας κλείσει και το δαφνί να ησυχάσουμε. για να μη πώ οτι και γιαυτό υπεύθυνος ειναι ο Συριζα
2 Ο/Η fo έγραψε: (πριν 7 έτη)
Aυτον τον ψυχοπαθή τον ΛΑΟ-ΝΔ -Αδωνι πότε θα τον μαζέψουν;;;;
3 Ο/Η jornes έγραψε: (πριν 7 έτη)
Δεν εχει καταλαβει ο Αδωνης οτι αμα δεν υπάρχει το Δαφνί δεν θα εχει που να νοσηλευτει... ασ τον ενημερωσει καποιος οτι το εχει αναγκη...
4 Ο/Η hs έγραψε: (πριν 7 έτη)
Mα τι λέτε τώρα? Καταρχήν το κτίριο του Σωτηρία είναι σκέτο χάλι - θέλει άμεσες επισκευές το ξέρουν όλοι. Το Σισμανόγλειο είναι δύο αίθουσες με δύο δωμάτια από 5 κλίνες το κάθε ένα και ένα για το διάδρομο (χτίζουν και καλά εδώ και πόσο καιρό). Δεν είναι δυνατόν να πετάτε άρρωστους στο δρόμο.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 4

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετακινήσεις/Μεταθέσεις/Διαθεσιμότητα/Απολύσεις
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης